Kralj narkotika sa "mračnog interneta" UHAPŠEN: Zbog brade mu sada preti doživotna robija

Policija ga je presrela na aerodromu u Atlanti dok je putovao na takmičenje za najlepšu bradu

  • 2

Jedan od najtraženijih narko-dilera sa DeepWeb (duboki, nevidljivi, skriveni, mračni veb) završio je iza rešetaka zbog svoje ljubavi prema puštanju duge i brižno održavane brade. Naime, reč je o kralju narkotika koji na Internetu operiše pod pseudonimom 'OxyMonster', tajanstvenoj ličnosti najpoznatijoj po aktivnostima na ilegalnoj web-pijaci narkoticima Dream Market.

Zaradio je 21 milion dolara na MRAČNOM INTERNETU prodajući drogu, oružje, organe: Sada je pronađen obešen u zatvoru (VIDEO)

Agenti su osumnjičenog Gala Valerijusa, 38-godišnjeg Francuza, uhapsili prošlog meseca na aerodromu u Atlanti dok je putovao na takmičenje za najlepšu bradu, koje se svake godine održava u Ostinu u Teksasu.

Valerijusa je policija privela 31. avgusta i ubrzo ga identifikovala kao notornu internet personu za kojom međunarodna policija traga više od dve godine.

Dokazi su pronađeni na laptopu koji je Valerijus nosio sa sobom. Uređaj je, naime, imao instaliran Tor pretraživač, namenjen skrivanju aktivnosti pri surfovanju. Istražitelji su na računaru pronašli informacije o logovanju na Dream Market.

Valerijus je na spomenutoj pijaci bio administrator, senior moderator i trgovac, a optužen je za prodaju kokaina, LSD-a, metaamfetamina, fentanila i oksikodona.

Foto: Profimedia

Njegov kapital na Dream Marketu u trenutku hapšenja iznosio je oko pola miliona dolara u bitkoinima.

Osumnjičeni trenutno čeka da bude prebačen iz Atlante u Majami, gde će se suočiti s novim nizom optužbi za koje mu preti i doživotna robija.

Pre nekoliko meseci, međunarodna policija uspela je da stane na kraj podzemnim tržištima AlphaBay i Hansa. Njihov pad značio je veći promet za Dream Market koji je porastao tokom njihovog odsustva. Hapšenje Valerijusa označilo je i početak potencijalnog pada Dream Marketa.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Stigli migovi 2370 a uvedeni u upotrebu 2381 pokazali su se kao krntije tokom bitke na planeti kepler B prebačeni na Zerem zbog remonta

    2. oktobar 2017 | 00:14

    Sinđelić neki haha hahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA