Firma nagradila nepušače sa još 6 dana godišnjeg odmora! Posle toga se kod pušača dogodio potpuni zaokret

Otkako je program stupio na snagu 1. septembra, četvoro od 42 pušača, od ukupno 120 zaposlenih u toj firmi, ostavilo je cigarate

  • 4

Jedna japanska firma nagradila je nepušače među svojim osobljem sa još šest dana godišnjeg odmora, kako bi im time nadoknadila pauze koje njihove kolege pušači redovno koriste.

Da li pušači rade manje od nepušača? Velika dilema, stalne rasprave i konačno pitanje - DA LI BI ZBOG TOGA TREBALO KORIGOVATI PLATE?

Marketinška kompanija "Piala" sa sedištem u Tokiju pokrenula je taj program u septembru nakon što se jedan od zaposlenih požalio da njegove kolege često "nestaju" s radnog mesta kako bi ispušile cigaretu, prenosi AFP.

- Naša kancelarija se nalazi na 29. spratu, zbog čega je pušaču potrebno najmanje 10 minuta da siđe u zajedničku prostoriju za pušače u prizemlju i da se vrati na posao - rekao je francuskoj agenciji portparol kompanije Hirotaka Macušima.

S druge strane, napomenuo je on, u prostoriji za pušače se uglavnom vode razgovori o poslu, što pruža priliku za razmenu ideja i međusobne konsultacije.

- Zato smo zaključili da je bolje nagraditi nepušace nego kazniti pušače - objasnio je Macušima.

Foto: Pixabay

Otkako je program stupio na snagu 1. septembra, četvoro od 42 pušača, od ukupno 120 zaposlenih u toj firmi, ostavilo je cigarate.

- Ako uspešno održe obećanje tokom cele godine, dobiće i oni dodatnih šest dana plaćenog odsustva - najavio je portparol japanske kompanije.

Japan zaostaje za drugim razvijenim zemljama kad je reč o politici ukidanja pušanja, a društveni pritisak u cilju ostavljanja cigareta je manje snažan, napominje francuska agencija, dodajući da je, za razliku od mnogih zapadnih zemalja, u Japanu pušenje dozvoljeno u pojedinim delovima restorana.

Foto-ilustracija: Pixabay

Prema podacima japanskog Ministarstva zdravlja, u toj zemlji puši oko 28 odsto muškaraca i devet odsto žena.

Podsećamo na komentare koje su naši čitaoci ostavljali posle teksta o učinku pušača i nepušača na poslu:

PUŠAČI UZVRAĆAJU UDARAC: Nemojte da se lažemo, radimo više od foliranata bez cigareta (KOMENTARI)

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Wien

    1. novembar 2017 | 13:52

    A sad pusaci idite i piskite i kakite svakih pola casa 😁...ne zurite kao nepusaci..uzmite sebi vremena vise za svaku duznost koju obavljate..😁...

  • Nikola

    1. novembar 2017 | 22:50

    Ne znam kako pušače nije sramota da na svakih pet sekundi ne mogu bez cigarete. Žive kao nekakvi roboti. Kako ne shvataju da udisanje dima umesto svežeg vazduha ima opasne posledice po njih i po ljude koji ih okružuju. Zar ne pomislite nekada kako je vašoj deci, roditeljima kada vas čuju dok kašljete, da li razmišljate o tome da će vaša deca morati da vam plaćaju lečenje raka i bolesti pluća. Takvi ljudi nemaju nikakvu odgovornost, a novac koji se daje na cigarete je isto što i spaljen novac ili kupovina otrova. Bolje ćete proći čak i ako novac bacite u đubre. Cigarete samo stvaraju nervozu i lažni osećaj zadovoljstva.

  • Dana

    1. novembar 2017 | 19:09

    Nepravda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA