Molitva sveštenika da princ bude gej uzdrmala Englesku: "Da Džordž kad poraste, pronađe ljubav finog i mladog gospodina" (FOTO)

Iz Bakingemske palate poručili su da je molitva ekvivalent kletve zle vile

  • 11

Aglikanski sveštenik Kelvin Holdsvord izazvao je buru u britanskoj javnosti, jer je tokom svoje molitve rekao da hrišćani treba da se mole da britanski princ Džordž bude gej kako bi naterao crkvu Engleske da dozvoli istopolne brakove.

Princ Džordž ima samo jednu želju za Božić i obavestio je Deda Mraza koja je (FOTO)

- Vernici, molite se da Gospod blagoslovi Džordža, sina vojvode i vojvotkinje od Kembridža, da kad poraste, pronađe ljubav finog i mladog gospodina - glasila je njegova nesvakidašnja molitva koja je podigla veliku buru u britanskoj javnosti.

On je objasnio da očekuje da je kraljevsko venčanje dva muškarca za nekih 25 godina jedini način na koji bi crkva Engleske promenila svoj odnos prema homoseksualcima, piše Nedeljnik.

Osuda iz Bakingemske palate je vrlo brzo stigla.

Foto: Wikipedia/Diliff

- Ovakva poruka je neprijatna i duboko nehrišćanska. Ova molitva je teološki ekvivalent kletve zle vile u nekoj od bajki. Moliti se da princ Džordž odraste na taj način, posebno kada je deo očekivanja od njega da dobije biološkog naslednika sa ženom koju voli, jeste moliti se da on podriva svoju ustavnu i ličnu ulogu - rekao je Gavin Ašenden, bivši kapelan kraljice Elizabete II, Džordžove prabake.

Molitva upućena malom princu, objavljena je nakon vesti da će se princ Hari venčati sa glumicom Megan Markl koja je već imala jedan brak iza sebe, a crkva Engleske je takve brakove do 2002. godine zabranjivala. Međutim, sada će princa venčati kanterberijski nadbiskup sa već razvedenom Megan, koja će istovremeno napustiti katoličku veru.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA