Za ovu kompaniju nikada niste čuli, a ona je najbogatija na svetu: Ni sami ne znaju koliko triliona dolara imaju. Oni su أرامكو السعودية‎

Saudi Aramco ima više od 65.000 zaposlenih, a godišnji prihod naftne kompanije iznosi 311 milijardi dolara

  • 3

Za kompaniju Saudi Aramco najverovatnije nikada niste čuli, ali je upravo ona najbogatija kompanija na svetu, bogatija je čak i od Apple-a i Amazona.

Najbogatiji čovek na svetu pre 20 godina otkrio tajnu svog uspeha: Danas ima 91 milijardu dolara!

Saudi Aramco je naftna kompanija Saudijske Arabije čija se vrednost procenjuje na između dva i deset triliona američkih dolara.

Godišnji prihod Saudi Aramco naftne kompanije أرامكو السعودية‎ iznosi 311 milijardi dolara, dok je prihod Amazona 135,98 milijardi, a Apple-a 156,50 milijardi.

Naftna platforma. Foto: AP / Tanjug

Najbogatija kompanija na planeti je po naftnim rezervama druga na celom svetu sa 260 milijardi barela i pod njenom upravom nalazi se preko sto naftnih i gasnih polja u Saudijskoj Arabiji.

Saudi Aramco ima više od 65.000 zaposlenih.

Ova kompanija se od 1980. godine nalazi u potpunom vlasništvu vlade Saudijske Arabije, a njeno sedište nalazi se u Daranu.

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA