• 1

Prijatelj predložio, on se složio: Dvojica heteroseksualnih drugova se venčala samo zbog jednog razloga (FOTO) (VIDEO)

Majkl O'Saliven je posle ceremonije rekao: "Volim Meta i voli on mene... Kao prijatelja"

  • 1

Dvojica najboljih prijatelja iz Irske, koji su heteroseksualci, venčali su se u Dablinu kako bi izbegli plaćanje poreza na kuću. Kako navode, Met Marfi (83) želi da ostavi kuću svom najboljem prijatelju Majklu O’Salivenu (58), ali porez na nasledstvo bi u tom slučaju bio oko 50.000 evra, pa su zato odlučili da se venčaju kako bi izbegli plaćanje, piše Gardijan.

SVI ZNAJU ZA GEJ PRAJD: A znate li kad je svetski dan heteroseksualaca?

- Znam Metija 30 godina. Vodio sam ga mnogo puta na razne žurke i takve stvari. Postao je prijatelj sa mojim prijateljima, svi ga vole - kaže O'Saliven.

 

Obojica su prošla kroz teške periode – O'Saliven je ostao bez kuće, dok Marfi boluje od artritisa. Kada se to dogodilo, O'Saliven mu je pomagao oko svakodnevnog života i maltene bio i ostao njegov negovatelj.

- Ostao sam uz njega neko vreme i pomagao mu, a Met je u jednom trenutku rekao "zašto se ne bi doselio ovde?". Provodio bih tamo dosta vremena, ali nikada ne bih bio sve vreme. Na kraju je Met rekao da je jedini način na koji bi mogao da mi plati - jeste da mi ostavi kuću. Rekao je ostaviće mi kuću kako bih imao gde da živim kada on umre - ističe O’Saliven.

 

Međutim, znali su da je porez na nasledstvo visok i da bi čak kuća morala da bude prodata da bi on imao dovoljno novca da ga plati. Ubrzo nakon toga njihov prijatelj je u šali pomenuo da bi trebalo da se venčaju kako bi izbegli plaćanje poreza.

- Jedne noći mi je to rekao i ja sam odgovorio da bih mogao da budem s njim u braku - kaže O'Saliven.

 

To se i dogodilo, a proslava je bila u obližnjem baru. O'Saliven je prethodno imao ženu, a Marfiju je to prvi brak. O'Saliven je posle ceremonije rekao: "Volim Meta i voli on mene... Kao prijatelja".

Istopolni brakovi legalizovani su u Irskoj na refendumu u maju 2015. godine.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA