Devojčica u telu zmije - umesto nogu ima zmijsku krljušt, a ljudski torzo: Jedni tvrde da ima bolest Jing Jing, drugi da je u pitanju prevara (FOTO)

U pitanju je navodno redak poremećaj od koga je u istoriji patio veoma mali broj ljudi

  • 13

Fotografija devojčice Mai Li Faj (8) sa Tajlanda brzinom svetlosti je postala viralna, jer se ovako nešto ne viđa svaki dan. Mai navodno nema noge već telo zmije, piše ibtimes.co.uk.

Ovo su najveće laži i prevare u koje smo slepo verovali cele 2017. godine dok nismo saznali istinu (FOTO) (VIDEO)

Ipak, većina smatra da je u pitanju fotošop. Ali je veliki broj azijskih portala svejedno preneo priču o devojčici sa zmijskom krljušti umesto nogu. Devojčica navodno pati od retke bolesti zbog koje joj je gornja polovina tela ljudska, a donja zmijska. Navodno, zbog tog poremećaja noge su se promenile u kršljušt.

BOLEST JING JING

Kako piše World News Daily Report, devojčica pati od retkog sindroma poznatog kao "serpentosis malianorcis" ili bolesti Jing Jing.

- Kako navodi vrhunski ekspert dr Ping Lao, devojčica pati od retkog sindroma koji njenom donjem delu tela daje prepoznatljiv reptilski izgled. Svega nekoliko takvih slučajeva je zabeleženo kroz istoriju, pa je naučno znanje o ovoj patologiji veoma ograničeno i nema leka na vidiku, za sada - piše na portalu.

Tigrasta zmija. Foto: Wikipedia Commons/Benjamint444

U izveštaju se dalje navodi da su hiljade "hodočasnika" posetile devojčicu jer veruju da će im doneti sreću i blagostanje.

APSOLUTNA GLUPOST

Međutim, portal Hoax slayer tvrdi da se portal World News Daily Report specijalizovao za objavljivanje "apsolutnih gluposti". "Na njihovom sajtu ima raznoraznih priča, počev od konja sa pačijom glavom, preko ogromnih jastoga koji napadaju kuće do cirkuskog lava koji je, osramoćen, priznao da je vegetarijanac?!", navodi Hoax slayer.

ISTRAŽIVANJE NIJE DALO REZULTATE

Dejvid Emeri sa portala About.com naveo je da ta fotografija internetom kruži već nekoliko godina. On je objasnio da potraga kroz arhive biblioteka nije dala rezultate ni za "serpentosis malianorcis" ni za bolest Jing Jing.

- Ne postoji taj sindrom, niti postoji ekspert sa Tajlanda pod imenom dr Ping Lao - navodi on.

Više je nego očigledno da se detetu ispod tela zmije vide noge u žuto-belim hulahopkama.

Video od pola minuta koji je postavljen na Jutjub 3. aprila 2013. godine, pod nazivom "Pola devojčica, pola zmija" je prikupio dva miliona pregleda.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Rogozin

    10. januar 2018 | 01:05

    Da li stvarno postoji neko ko veruje da je ovo istina?

  • Qwerty

    10. januar 2018 | 08:22

    Poenta je u br pregleda....sto veca budalastina veci br pregleda

  • Ivan

    10. januar 2018 | 05:45

    Ovo je fotošop, pogledajte oblik majice na krajevima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA