Sreli se najviši čovek i najniža žena na svetu: Imaju zajedničke fotografije kod egipatskih piramida, a za to postoji i dobar razlog (FOTO)

Kosen, visok neverovatnih 251 centimetar, stao je pokraj Amge koja meri tek 60 centimetara ispred piramida u Gizi

  • 3

Najviši čovek na svetu, Turčin Sultan Kosen, u Egiptu se u petak susreo sa svojom suštom suprotnosti, najnižom ženom na svetu, Indijkom Joti Amge.

20 malih Bosanaca oborilo Ginisov rekord na jednom klaviru (VIDEO)

Kosen, visok neverovatnih 251 centimetar, stao je pokraj Amge koja meri tek 60 centimetara ispred piramida u Gizi, te su snimili zajedničku fotografiju. U Egipat su došli na poziv egipatskog odbora za promociju turizma, gde su učestvovali na konferenciji u Kairu.

Foto: Tanjug/AP

Kosen i Amge ušli su 2011. godine u Ginisovu knjigu rekorda i od tada nemaju konkurenciju.

Foto: Tanjug/AP

Kosen (35) je prvi put za rekord izmeren u Ankari. Vodeću poziciju na popisu najviših ljudi tada je preuzeo od Kineza Xi Shuna koji je 2005. godine merio 233 centimetra, koji je i vlasnik najvećih ruku na svetu.

Foto: Tanjug/AP

Indijka Amge u rekordere je ušla je 2011. nakon što je proslavila 18 rođendan. Trenutno se bavi glumom i vodi šou, stoji na službenim Ginisovim stranicama.

Daljinac

(Telegraf.rs / "The sun")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA