Princ milijarder pokazao kako izgleda njegova "zatvorska ćelija" u luksuznom hotelu: Nije mu falilo ni "ptičijeg mleka" (VIDEO)

On je sam pri izlasku pozvao novinare da snime uslove u kojima je boravio

  • 1

Saudijski milijarder, u subotu je pušten iz pritvora, više od dva meseca nakon što je uhapšen u sklopu vladine borbe protiv korupcije. Uslovi pod kojima je pušten na slobodu nisu poznati, a saudijski službenici nisu bili dostupni za komentar.

ZLATNI KAVEZ, najluksuzniji zatvor na svetu: Zavirite u hotel u kojem su smešteni moćni bogataši i prinčevi Saudijske Arabije (VIDEO)

Ali, odluka o njegovu puštanju, kao i još nekoliko poznatih bogataša u petak, sugeriše da se velika istraga protiv korupcije privodi kraju.

- Stigao je kući - rekao je jedan izvor iz prinčeve porodice.

Foto: Tanjug / AP

Princ Alvalid provodio je pritvoru u hotelu Ric-Karlton od početka novembra, zajedno sa još desetinama drugih visokih službenika i poslovnih ljudi. Oni su svi uhapšeni u sklopu plana saudijskog prestolonaslednika, princa Mohameda bin Salmana, da reformiše zemlju i konsoliduje svoju vlast.

Glavni državni tužilac objavio je prošle nedelje da je od tih ljudi njih 90 pušteno na slobodu nakon što su oslobođeni optužbi, dok su drugi slobodu platili novcem, nekretninama ili drugom imovinom. Vlasti još drže 95 ljudi, rekao je, a nekima od njih će se suditi.

Princ Alvalid vlasnik je kompanije "Kingdom Holding", a njegovo bogatstvo procenjuje se na 17 milijardi dolara, po časopisu "Forbs". Direktno ili indirektno preko holdinga poseduje udele u kompanijama kao što su Tviter i Sitigrup, a uložio je i u vrhunske hotele kao što su "Džordž V" u Parizu i "Plaza" u Njujorku.

Printskrin: BBC

Kako su se u nekim medijima pojavile informacije da je princ Alvalid bio mučen tokom boravka u pritvoru, on je sam pri izlasku pozvao novinare BBC-a da snime uslove u kojima je boravio. I malo je reći, nisu baš ono što očekujete od prosečnog zatvora.

Naime, Alvalidu u luksuznom apartmanu nije falilo ni "ptičjeg mleka", pa tako na samom početku videa pokazuje novinarima svoje "patike za tenis u kojima vežba", a potom se šeta kroz sobe luksuznog hotela. Takođe, objašnjava kako protiv njega nisu dignute optužnice, nego je samo "razgovarao sa vlastima".

Pohvalio se i svojim salatama koje jede (princ je vegan) i dodao da je redovno vežbao, šetao i plivao tokom svog pritvora.

Printskrin: BBC

Osim što je član saudijske kraljevske porodice - unuk je osnivača Saudijske Arabije, on je takođe i unuk prvog libanskog premijera.

Njegova treća žena je bila princeza Amera al-Tavel. Nakon šest godina braka, par se rastao 2014. godine. Nju smatraju najlepšom princezom na svetu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Hina)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA