Stajala je u kofi uspravno kao kobra, bilo je jezivo: Čovek uhvatio najveću stonogu na svetu? (FOTO)

Klejton Kambra kaže da ga "fasciniraju ružna stvorenja"

  • 2

Taksidermista sa Havaja uhvatio je, kako sam smatra, najveću stonogu na svetu, dugačku skoro 37 centimetara. On tvrdi da se životinja "uspravila kao kobra", kada je hteo da je uhvati. Klejton Kambra naišao je na ogromnog insekta u šumi u blizini svog doma na Havajima, piše metro.co.uk.

Da li možete da poverujete da je stonoga ubila zmiju? Pogledajte i kako! (VIDEO)

Kambra kaže da ga "fasciniraju ružna stvorenja", pa je brzo dograbio kofu da bi uhvatio tu "ružnoću". Za Hawaii Tribune Herald je rekao:

- Uspravila se u kofi kao kobra, skroz pravo, bilo je jezivo, četiri ili pet puta je ispuzala iz kofe, dok je nisam premestio - kaže Kambra.

UPLAŠIO SE STONOGE

On je želeo da sačuva jedinku, pa je usmrtio u zamrzivaču, a potom je odledio ubrizgavši joj formaldehid, da bi je očuvao. Kambra kaže da je bio prepadnut ove stonoge, za koju navodi da je rekordne dužine i da je bar 7 centimetara duža od jedinke koja trenutno drži tu titulu. On je odbio da je proda za 1.000 dolara.

- To je čudovište, čak i kada je uginula, bio sam nervozan kad treba da je dodirnem. Ne želim da je prodam, već da je zadržim. Ljudi skupljaju sve i svašta, znam ljude sa kompjutera koji sakupljaju ovakve životinje i čuvaju ih kao kućne ljubimce. Ne želim takvo čudo živo!

MOGUĆE DA JE REČ O REKORDERKI

Den Rubinov iz Muzeja insekata Univerziteta Havaji, naveo je da bi zaista moglo da se radi o najvećem, do sada, poznatom primerku.

- To je definitivno najveća jedinka koju sam ja video. U mom dvorištu ih stalno ima, ali 15 do 18 centimetara. Nikada nisam video toliko veliku stonogu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Citateljka

    29. januar 2018 | 23:42

    Hibridna stonoga :)

  • Dr Jonathan Gediman

    30. januar 2018 | 02:44

    Poredjujuci je sa pistoljem koji se nazalost nevidi ceo ogromna je kao decija ruka sa obzirom da je pistolj Derendzer 32 acp

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA