≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Istina o prostitutkama iz Ulice Crvenih fenjera:Mokre po meni i smeju mi se dok to rade,prodaju nas kao stvari

Vreme čitanja: oko 3 min.

Reč je o četvrti "De Wallen", gde je prostitucija sasvim legalna i gde dame noći primaju čak i kreditne kartice

  • 14

Skoro je 23 časa, a sneg pada po ulicama Amsterdama. Dva mladića samouvereno prilaze jednom od izloga najpoznatije seks četvrti na svetu. U izlogu stoje tri devojke u čipkastom donjem rublju. Obasjava ih crveno svetlo. Jedna od njih nonšalantno gleda u mobilni, ne obazirući se na muškarce koji je posmatraju s ulice, druga stavlja ruž na usne, a treća se lagano njiše s osmehom na licu.

Jeftini puder i osmeh činili su žene noći poželjnim, a blud se krio iza prozora: Ovo je bio najpoznatiji balkanski grad po javnim kućama (FOTO)

Reč je o četvrti "De Wallen", gde je prostitucija sasvim legalna i gdj dame noći primaju čak i kreditne kartice. Devojke iz izloga tu dnevno mogu zaraditi i više od 300 evra, pa zbog toga kruži mit o "srećnim kurvama" koje rade na ulicama Crvenih fenjera. Ipak, Daily Mail piše da je istina o prostituciji u Amsterdamu mnogo mračnija.

Podaci o suđenjima zbog trgovine ljudima otkrivaju strašnu istinu - da su mnoge devojke koje danas stoje u izlozima Crvenih fenjera devojke koje su iz zemalja Istočne Evrope doveli nemilosrdni svodnici kojima je potpuno normalno da koriste nasilje, pa čak i silovanje kako bi dobili ono što žele.

- Prodaju nas kao stvari u prodavnicama -  rekla je jedna od devojaka za Daily Mail.

Foto: D. Joksić

Rumunka Angelika je pet godina provela u izlozima Crvenih fenjera. Sa samo 17 godina muškarac kojeg je smatrala svojim dečkom namamio ju je u London s pričom da je tamo čeka posao frizerke. Čim je sletela, dočekao ju je nepoznati muškarac, klijent, koji je jasno dao do znanja da želi njeno telo.

Uzeli su joj pasoš i držali je zatvorenu. Ubrzo su je prodali dalje i našla se u izlozima Amsterdama.


- Tip koji me je doveo u London, pa onda u Amsterdam tretirao me je kao komad mesa - ispričala je.

- Kad sam videla izloge s devojkama u njima, počela sam plakati. Nisam mogla prestati jer sam znala da je to ono što i mene čeka - prisetila se.

Zatim su joj rekli da svojim otmičarima duguje mnogo novca jer su "potkupili njenu porodicu da ne prijavi njen nestanak", slagali su joj.

Foto: D. Joksic

Njena dnevna zarada išla je direktno makrou koji bi joj dnevno ostavljao novac samo za hranu. Oduzeli su joj i mobilni i dali joj drugi telefon sa minimalnom svotom na računu, kako bi mogla komunicirati samo sa svodnikom.

Tukao ju je i silovao. Kad je pokušala da odbije klijenta koji je hteo nezaštićen seks, njeni otmičari su je posekli nožem po licu i zapretili joj da će, ako se to ponovi, proći mnogo gore.

- Svodnici su mi govorili da je to legalno, da sa mnom mogu raditi šta žele i da je policija na njihovoj strani, a ne na mojoj - rekla je Angelika koja je uskoro i sama svoje telo počela doživljavati kao nešto što pripada nekom drugom.

- Englezi su najgori. Tretirali su me kao smeće. Znali su mokriti po meni i smejati mi se dok su to radili. Uvek su pijani - rekla je.

Foto: D. Joksic

Radila je 12 sati dnevno, a ponekad bi morala da spava u bordelu, u slučaju ako bi klijenti hteli seks rano ujutro.

Na kraju je uspela otkriti svoju priču jednoj osobi iz agencije koja redovno obilazi bordele. Rekla je da je došla kao roblje i da želi da pobegne. Zatim ju je posetio policajac u civilu koji se pravio da je klijent. Ispričala mu je svoju priču i policija je uspela da je odvede u sklonište izvan grada.

Međutim, vreme provedeno iza izloga ostavilo je traga na njoj. Zarazila se polno prenosivom bolesti, prošla je kroz prisilni pobačaj, a njena porodica dugo vremena nije htela da priča s njom jer su ih otmičari uverili da je svojevoljno otišla i postala prostitutka.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Tina

    12. februar 2018 | 09:56

    Šta sad treba da te žalimo?Dno...Sa 17 godina se ide u školu a ne sa nekim matorcem po belom svetu.Svi muskarci koji podrzavaju prostitutke koje žele sa tim da se bave želim im da ozene jednu takvu pa da se nauzivaju.

  • Sergej

    12. februar 2018 | 08:57

    One same dolaze da rade niko ih ne prisiljava....pa rialiti ih je pun i javno govore o tome...ja znam coveka koji svoju zenu odvozi i dovozi do vitrine.i to je sve kod njih normalno.verovatno nekog muka natera ali vecina zena to radi dobrovoljno.

  • 018

    12. februar 2018 | 08:33

    Bio,video,probao,nije baš tako pipneš li je nadrljao si,uvek ih neko čuva,i sve je jako profesionalno,a o higijeni da i ne pričam rukama ih ne smeš dirati tamo dole :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA