Barak i Mišel Obama izabrali velike portrete, koji će biti izloženi u galeriji u Vašingtonu: Drastično su drugačiji od njihovih prethodnika (FOTO)

Mišel Obama bila je oduževljena njenim radom, a Obamini su pre donošenja konačne odluke razmatrali radove više od dvadeset umetnika

  • 0

Portreti bivšeg američkog predsednika Baraka Obame i bivše prve dame Mišel Obama od danas su dostupni posetiocima Nacionalne galeriji portreta u Vašingtonu, gde su svečano predstavljeni dan ranije u atrijumu galerije, gde se inače nalazi i kompletna kolekcija predsedničkih portreta.

Na najjačem selfiju ikad su Klinton, Obama i Buš, ali svi se pitaju ko je lik koji se fotkao sa njima (FOTO)

Portret Baraka Obame naslikao je Kehinde Vajli, umetnik najpoznatiji po svojim živopisnim slikama Afroamerikanaca, koje radi u velikim formatima, a portret bivše prve dame, rad je umetnice iz Baltimora Ejmi Šerald, pobednice Outwin Boochever takmičenja u pravljenju portreta 2016. godine.

Mišel Obama bila je oduževljena njenim radom, a Obamini su pre donošenja konačne odluke razmatrali radove više od dvadeset umetnika. Odabrali su dvoje afroameričkih umetnika čiji stil odudara od konvencionalnog pristupa predsedničkim portretima.

Foto: Tanjug/AP

Prve reakcije su, kako prenose agencije i svetski mediji, oprečne, ali jednoglasno je mišljenje da slika Obame koji sedi na ivici drvene stolice okružen cvetnom pozadinom i njegove supruge čija raskošna haljina dominira slikom su svakako veliki kontrast na dosadašnje predsedničke portrete.

Foto: Tanjug/AP

Barak i Mišel deluju opušteno i samouvereno, ni nalik nadobudnim izlivima gneva ili pompeznog hvalisanja kakav je politički Vašington danas, pišu mediji.

Portret bivšeg predsednika SAD izložen je u holu predsednika, a portret bivše dame u drugoj galeriji.

Pogledajte još fotografija:

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA