Svake godine za rođendan dobije pismo od pokojne supruge: Toliko te volim i nadam se da me nisi zaboravio - piše na kraju svake čestitke

Na svoj 41. rođendan, Kris Pointon nije mogao da dočeka da otvori čestitku svoje supruge Kejt

  • 3

Kejt je pre dve godine preminula od karcinoma, ali njen suprug i dalje za svaki rođendan dobija rođendansku čestitku od svoje pokojne žene.

Kako je jedna devojčica čestitala rođendan mami koja je profesor matematike (FOTO)

Na svoj 41. rođendan, Kris Pointon nije mogao da dočeka da otvori čestitku svoje supruge Kejt.

"Najlepše rođendanske želje!", pisalo je šarenim slovima na žutoj pozadini prednje strane čestitke. Urednim, pomalo neobičnim rukopisom u čestitki je pisalo: "Najdražem Hampti Damptiju. U četrdesetim si godinama, lepoto. Jesi li već izgubio svu kosu? Volim te i uvek ću te voleti. Jako puno. Kejt".

- Nadimak Hampti Dampti - objašnjava Kris - zaradio sam svojom nespretnošću, a tačno kako je Kejt predvidela, gotovo sam sasvim oćelavio.

Kejt nije ovde da vidi njegov osmeh, niti može da vidi suze koje mu se skupljaju u očima dok priča o svojoj divnoj supruzi velikog srca. Preminula je pre gotovo dve godine, u junu 2016. godine, nakon petogodišnje borbe s agresivnim karcinomom kostiju koji joj je dijagnostifikovan kada je imala 29 godina.

Pre smrti, Kejt je u kutiju ispod kreveta sakrila čestitke, pisma i druge uspomene za Krisa i ostale članove porodice. Njen gest podseća na romantični film "P.S. Volim te" snimljen prema istoimenoj knjizi, pa je Kejt tajno napisala rođendanske čestitke Krisu za svaku godinu sve do 2042, do njegovog 65. rođendana.

U svojem poslednjem trenutku, trenutku rastanka, Kejt je rekla Krisu gde se nalazi kutija, a on joj je morao da joj obeća da će otvarati omote na tačan datum koji piše na njima, prenosi 24sata.hr.

- Nazvala ju je kutija uspomena. Nije gledala film niti čitala knjigu, to je jednostavno nešto što je želela učiniti - objasnio je Kris.

- Znao sam za tu kutiju i ranije, ali nije mi dopuštala da zavirim unutra. Velika je otprilike kao kutija za cipele, a po celoj kutiji su nacrtani leptiri, koje je Kejt obožavala. Kutiju sam prvi put otvorio 23. juna 2016. na dan kad je umrla - rekao je Kris za Daily Mail.

- Rekla mi je da se tamo nalazi pismo za mene i omot koji treba da otvorim nedelju dana nakon njene smrti. To je bio vrlo emotivan dan, ali Kejt je znala šta treba da kaže da me nasmeje i da prestanem da se samosažaljevam - objasnio je.

- Tada sam pronašao hrpu rođendanskih čestitki - jedna godišnje sve dok ne napunim 50 godina, zatim jedna za moj 60. rođendan i jedna za 65. rođendan. Tada prestaje zato što sam tada planirao da idem u penziju, preselim se na obalu i otvorim Bed & Breakfast hotel. Mislim da se htela da se pobrine da održim to obećanje - kaže.

Prvu čestitku koju mu je Kejt posthumno uputila otvorio je prošlog aprila, kada je napunio 40. godina.

Bio je na Šetlandskim ostrvima, gde je prema njenoj želji prosuo njen pepeo - na plaži koju su zajedno posetili. Sa sobom je poneo i čestitku.

"Mom dragom Kristoferu", pisalo je. '40. godina! Još malo i preko brda... Nadam se da ćeš imati predivan dan i da ćeš se sjajno zabaviti! Toliko te volim i nadam se da me nisi zaboravio. Uvek sam s tobom, lepoto. Volim te. K", pisalo je.

ŽIVOT S KEJT JE DEO MENE

Kris je nakon pogreba prodao njihov zajednički stan i sada putuje po svetu podižući svest o kampanji koju je Kejt pokrenula. Svugde sa sobom nosi njene čestitke.

- Znam da takvo nešto nije za svakoga, kaže. Znam da neki misle da je to morbidno ili da me čestitke onemogućavaju u tome da krenem dalje sa životom. Ali pre nego što je umrla, razgovarali smo o tome šta ću ja bez nje - napominje Kris.

- Ona želi da pronađem nekog drugog, da se oženim i imam porodicu. Njene su tačne reči bile: "Bila bih tužna da to ne učiniš, jer ti imaš toliko toga da daš". Moja pprošlost s Kejt je deo mene. Ako ne krenem dalje, siguran sam da će mi u tim čestitkama pisati šta čekam i rugati mi se zato što sam sam i jadan. To je njen način da me čuva - da pazi da se zabavljam i pazim na sebe i da ne zaboravim na naš plan o otvaranju hotela. I 2042. godine, kada budem naborani penzioner, ona će biti uz mene - zaključuje.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA