≫ 

Princ Čarls sa Kamilom prošetao Atinom, jeli su đevreke u njegovom zavičaju, a malo ko zna da redovno posećuje Hilandar (FOTO)

Kraljevski par je takođe imao priliku da se sretne sa premijerom Grčke Aleksisom Ciprasom. Oni su planirali da u petak posete ostrvo Krit

  • 3

Britanski princ Čarls je sa svojom suprugom Kamilom u poseti Grčkoj, rodnoj zemlji svoga oca. Ova zemlja za njega ima posebnu važnost jer je upravo ovom zemljom vladao njegov pradeda.

Princ Čarls i Kamila borave u Grčkoj Foto: Tanjug/AP

Princ Čarls i njegova supruga Kamila prošetali su se danas centrom Atine, nakon susreta sa poglavarom grčke pravoslavne crkve, arhiepiskopom atinskim i svegrčkim Jeronimosom.

Rođen na Krfu, odrekao se pravoslavlja da bi oženio Elizabetu II, bez Svete gore nije mogao da živi: Princ Filip obavio poslednju kraljevsku dužnost (FOTO)

Čarls i Kamila u šetnji Foto: Tanjug/AP

Kraljevski par se prošetao pešice do crkve Panagia Kapnikarea, jedne od najstarijih u grčkoj prestonici, koja se nalazi u ulici Ermu, prenela je agencija Ana.

Kamila Parker Bouls Foto: Tanjug/AP

Usput su se zaistavili i kupili od uličnog prodavca đevrek i razgovarali sa nekoliko prolaznika koji su ih prepoznali i sa njima napravili snimke mobilnim telefonima.

Čarls i Kamila sa crvenim velikodostojnicima Foto: Tanjug/AP

Kraljevski par je takođe imao priliku da se sretne sa premijerom Grčke Aleksisom Ciprasom i predsednikom Prokopisom Pavlopulosom. Oni su planirali da u petak posete ostrvo Krit.

Otac princa Čarla je rođen na Krfu Foto: Tanjug/AP

ČARLS SA OCEM BIO NA HILANDARU

Princ Čarls je do sada nekoliko puta bio u Grčkoj, a u društvu svog oca je redovno posećivao Svetu goru. Obojica su i počasni članovi Engleskog društva prijatelja Svete gore.

Čarls je bio u društvu svoje supruge Kamile Foto: Tanjug/AP

Poslednji put princ Čarls je privatno posetio manastir Hilandar, 12. septembra 2003. godine, i tom prilikom je bio zadivljen lepotom srpskog duhovnog nasleđa, rekli su tad u pres-službi Patrijaršije SPC.

Razgovarao je sa predsednikom Grčke Foto: Tanjug/AP

Englesko društvo, na čijem je čelu dr Kalistos Ver, episkop Diokleje, je takođe priložilo prvih pet hiljada engleskih funti za obnovu manastira Hilandar.

Sreo se i sa premijerom Ciprasom Foto: Tanjug/AP

Čarlsov otac, princ Filip je rođen ostrvu Krf, ali je odatle otišao veoma mlad, nakon što je njegov otac prognan.

VIDEO: BRAK ĆE TRAJATI TRI GODINE Britanci imaju grozne prognoze za Megan i Harija

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA