≫ 

Seoski pas Kasandra je živela samo 5 godina, ali dovoljno da joj Moma podigne nadgrobni spomenik: Valjevac redovno obilazi grob i tuguje (VIDEO)

Kasandrin grob kao primer ljudske dobrote obilaze i deca i odrasli. Mnogi ni danas ne veruju da se neko na taj način odužio za vernost jednom običnom seoskom psu

  • 1

U srpskoj tradiciji vekovima unazad, po pravilu mesta na kojima počivaju preci, obeležavaju se nadgrobnim spomenicima, a jedan Valjevac otišao je i korak dalje, pa je svom psu podigao kameno uzglavlje i to u uglu svog dvorišta.

Moma Ćirić oprostio se od svog ljubimca pre 19 godina, ali i danas obilazi grob gde počiva Kasandra, običan seoski pas koji je, kako kaže, bio pametan kao čovek, prenosi Prva televizija u emisiji "Nećete verovati".

>>> Blago srednjovekovne Srbije: Ostaci Velimirovih dvora kod Mionice svedoci su jedne velike priče iz prošlosti

Kako kaže Moma, Kasandra je to zaslužila. Iako je bila običnan seoski pas, bila je marljiva i poslušna. Sa njegovom porodicom provela je pet godina i uvek ih je verno čekala u porodičnom domu.

Kasandru je zamenio retriver Baltik, a kako kaže Moma, i njemu će podići spomenik. Baš tu, pored Kasandre.

Moma je otišao u Kamenicu kod kamenorezaca, koji su podigli spomenike njegovim roditeljima i braći i sestrama i tražio da urade spomenik i za Kasandru.

Kasandrin grob kao primer ljudske dobrote obilaze i deca i odrasli. Mnogi ni danas ne veruju da se neko na taj način odužio za vernost jednom običnom seoskom psu.

Prilog o Kasandri pogledajte u videu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mimi

    19. maj 2018 | 22:49

    Zivela je samo dve godine a sa Momom i njegovom porodicom je provela 5 god. Aj sad...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA