≫ 

Kraljevska porodica ima pozamašno bogatstvo: Ovoliko para ima svaki član na računu, ali je princeza Šarlot pravo malo blago (FOTO) (VIDEO)

Većina podataka o njihovom bogatstvu je privatna, pa javost nema baš priliku da zaviri u njihova novčana sredstva

  • 14
Kraljevska porodica, Megan Markl, princ Hari, kraljica Elizabeta Foto: Tanjug/AP/Alexi Lubomirski/Kensington Palace

Svi su već dobro upoznati sa činjenicom da je kraljevska porodica Velike Britanije izuzetno bogata, a svaki član na svom računu ima pozamašnu sumu novca. Oni za svoje aktivosti dobijaju i platu, a od države dobijaju godišnje određenu sumu novca za organizovanje brojnih događaja.

Što se tiče nekretnina većina ih je na ime kraljice Elizabete II (91), koja važi za najstarijeg monarha na svetu. Ona je takođe i najbogatiji član kraljevske porodice.

Većina podataka o njihovom bogatstvu je privatna, pa javost nema baš priliku da zaviri u njihova novčana sredstva. Prema pisanju Forbsa 2017. godine, pretpostavlja se da je bogatstvo britanske kraljevske porodice oko 88 milijardi dolara.

Zbog čega je princ Hari oženio baš Megan Markl? Kruže teorije zavere, priča se da je sve tajni plan kraljevske porodice (FOTO) (VIDEO)

Većina članova kraljevske porodice živi od fondova kao što su "Crown Estate", koji je vlasništvu vladajućeg monarha, što uključuje i nekretnine kao što je recimo Bakingamska palata.

KRALJICA ELIZABETA II

Ona uživa u mnogim blagodetima svog bogatstva. Procenjuje se da njeno bogatstvo iznosi najmanje 520 miliona dolara. Što se tiče princa Filipa i njihove dece, svi zajedno imaju oko 1,1 milijardu dolara.

Kraljica Elizabeta II je najstariji monarh na svetu Foto: Tanjug/AP

PRINC FILIP

On je suprug kraljice Elizabete II, a u braku su već 70 godina. Vojvoda od Edinburga uživa u bogatstvu i svim drugim beneficijama koje idu uz članove kraljevske porodice.

WealthX smatra da je princa Filipa oko 30 miliona dolara. Za svoje javne dužnosti on svake godine dobija nešto preko pola miliona dolara.

Princ Filip, Foto: Wikipedia

PRINC ČARLS

Naslednik prestola ima bogatstvo koje se procenjuje na oko 400 miliona dolara. Čarsl, poznatiji i kao princ od Velsa, najveći deo svog bogatstva ostvaruje preko vojvodstva od Kornvola, privatnog imanja koje finansira sve njegove aktivnosti.

Princ Čarls i vojvotkinja od Kornvola Foto: Tanjug/AP

PRINC VILIJAM

Vilijama i njegov brat Hari imaju donekle sličnu sumu novca. Oni su nasledili bogatstvo od svoje majke, pokojne princeze Dajane. Pretpostavlja se da obojica imaju između 25 i 40 miliona dolara, prenosi Biznis Insajder.

Od majke su dobili po 14 miliona dolara kada su napunili 30 godina, a od 25. godine godišnje dobijaju oko 450.000 dolara, prenosi Forbs.

Princ Vilijam prima platu od 62.000 dolara godišnje za svoj posao pilota.

Princ Vilijam i Kejt su u braku 7 godina Foto: AP/Tanjug

PRINC HARI

Neto vrednost bogatstva princa Harija, slična je bogatstvu njegovog brata Vilijama. Hari je 10 godina radio u Kraljevskoj avijaciji za godišnju platu od 53.000 dolara.

Penzionisao se 2015. godine, kada je odlučio da se posveti humanitarnom radu.

Braća su nasledila veliko bogatstvo i od svoje majke Foto: Tanjug/AP

KEJT MIDLTON

Kejt je postala vojvotkinja od Kembridža nakon što se udala za princa Vilijama u aprilu 2011. godine. Veruje se da njeno lično bogatstvo iznosi oko 10 miliona dolara, prenosi Biznis Insajder.

Vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton Foto: Profimedia/Mega Agency

MEGAN MARKL

Megan je ove godine postala vojvotkinja od Saseksa nakon što se u udala za princa Harija. Za sada ima najmanji bankovni račun od svih članova kraljevske porodice. Što se tiče njenog ličnog bogatstva ono iznosi čak 5 miliona dolara.

Megan ima i svoje lično bogatstvo Foto: Tanjug/AP

PRINC DŽORDŽ, PRINCEZA ŠARLOT I PRINC LUI

Deca princa Vilijama i Kejt Midlton imaju izuzetno raskošan život, a Džordž i Šarlot pohađaju najskuplje predškolske ustanove u Londonu.

Očekuje se da će princ Džordž i princeza Šarlot imati veliki uticaj na britansku ekonomiju. Veruje se da će princeza Šarlot doneti zemlji čak 5 milijardi dolara, dok će Džordž doneti nešto manju sumu od 3,6 milijardi dolara.

Princ Džordž i princeza Šarlot sa tatom Foto: Tanjug/AP

Što se tiče njihovog brata malenog princa Luija, za samo nekoliko nedelja svog života on će svojoj zemlji doneti sumu između 70 i 125 miliona dolara.

Maleni princ Lui sa roditeljima Foto: Tanjug/AP

VIDEO: Kraljevsko venčanje princa Harija i Megan MarklKraljevsko venčanje princa Harija i Megan Markl

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Невена

    25. maj 2018 | 11:30

    Како и не би имали када су читав свијет покрали ???

  • Republika

    25. maj 2018 | 11:28

    Sve je to oderano sa kože njihovog naroda

  • Lucifer 1.

    25. maj 2018 | 11:21

    Zaradili ljudi poštenim,mukotrpnim radom,ne valja da im zavidimo nego samo da se ugledamo na njih i biće nam bolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA