Japanska princeza se odriče titule da bi se udala za dostavljača robe (FOTO)

Prošle godine i princeza Mako, prva unuka japanskog cara Akihita i Ajakoina rođaka, takođe je najavila izlazak iz kraljevske porodice kada se verila sa advokatom Keijem Kamurom

  • 1

Japanska princeza Ajako, kćerka pokojnog japanskog princa Takamodoa, odlučila je da se uda za dostavljača robe Keija Moriju i zbog toga će morati da se odrekne titule, ali će zauzvrat dobiti jednokratnu pomoć u iznosu od "tričavih" milion dolara.

Princezu je sa budućim suprugom upoznala njena majka, princeza Takamodo, koja je poznavala Keijeve roditelje kroz poslovanje kraljevske porodice sa lokalnom nevladinom organizacijom.

>>> Princeza se odrekla titule i carskog života zbog holivudske ljubavi: Neće više da živi u luksuzu jer se udaje za "princa plaže" (FOTO)

Princeza Ajako ima master diplomu iz socijalnog rada u dobrotvorne svrhe, a tu strast deli sa budućim suprugom, prenosi CNN.

Prošle godine i princeza Mako, prva unuka japanskog cara Akihita i Ajakoina rođaka, takođe je najavila izlazak iz kraljevske porodice kada se verila sa advokatom Keijem Kamurom.

Do 2006. godine kada se rodio princ Hisahito, japanska dinastija Jamato bila je bez muškog naslednika za tron, pa su Japanci tada razmatrali da dozvole ženama da naslede krunu, nakon abdikacije cara Akihita, koja je najavljena za narednu godinu.

VIDEO: Kraljevsko venčanje princa Harija i Megan Markl

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA