≫ 

Ubila je žirafu, pozirala sa "trofejem" i napisala užasavajući status, a onda je pokušala da opravda svoj postupak (FOTO)

Njena fotografija se ubrzo proširila društvenim mrežama i izazvala je bes velikog dela javnosti

  • 12

Žena koja je izazvala bes javnosti nakon što je na društvenim mrežama objavila fotografiju na kojoj pozira sa 18 godina starom žirafom koju je ubila u Južnoj Africi, pokušala je da opravda svoj postupak i rekla kako se ne radi o ugroženoj vrsti.

Tes Tompson Talej iz Kentakija objavila je fotografiju sa životinjom koju je ubila tokom safarija u Južnoj Africi prošle godine.

- Molitve su mi napokon uslišene jer mi se danas ispunio san. Ugledala sam taj retki primerak mužjaka crne žirafe i pratila ga neko vreme. Odmah sam znala da je on taj. Imao je više od 18 godina i oko 1.800 kilograma. Bila sam blagoslovljena što sam iz njega uspela da izvučem oko 900 kilograma mesa - napisala je ona ispod posta.

Zbog ovoga je Švedska najbolja zemlja za život: Doneli su zakone koji idu u korist građana, iako je onaj u vezi sa seksom najburnije propraćen

Njena fotografija se ubrzo proširila društvenim mrežama i izazvala je bes velikog dela javnosti.

- Bela američka divljakuša koja je delom neandertalka, došla je u Afriku i ubila vrlo retku crnu žirafu zahvaljujući gluposti Južne Afrike. Njeno ime je Tes Tompson Talej. Molimo podelite - napisao je u objavi na Tviteru "Africa Digest".

Kritici američkog lovca pridružile su se i neke poznate ličnosti, pa je tako glumica i aktivistkinja Debra Mesing rekla da je Tesin čin "odvratno, zlo, nemoralno, bezosećajno i sebično ubistvo".

- S radošću u svom crnom srcu ona se smeši kraj ubijene retke crne žirafe  u Južnoj Africi. Žirafe - koje su pravi primeri nežnih divova koji lagano krstare prostranstvima. To su inspirativna i divna stvorenja koja dane provode jedući lišće i brinući za mlade. Kako je mogla to da učini?! - napisala je Mesing.

Većina ljudi na internetu osudila je njen čin, istakavši da, ukoliko se nešto ne preduzme, ove životinje će potpuno izumreti jer su ugrožena vrsta, a njihov broj se u zadnjih 25 godina smanjio za 40 posto.

 
Tess Thompson Talley from Nippa, Kentucky is a disgusting, vile, amoral, heartless, selfish murderer. With joy in her black heart and a beaming smile she lies next to the dead carcass of a *rare* black giraffe in South Africa. Giraffes are the epitome of gentle giants. They glide across the plains, like liquid; awe inspiring creatures who spend their days eating leaves and caring for their young. How DARE she. A rare animal that will be extinct by the time her grandchildren can go and gutlessly sit in the brush with a scope and pull a trigger. It does not take skill to have a ranger track a giraffe for you, and with the aid of night vision glasses and a scope, pull a trigger like some Carnival game. If you need to eat a giraffe? Get a bow and arrow and make it at least a fair fight. I am disgusted by people like you Tess. You reek of privilege and ignorance. Shame on you. And your husband Andrew Claude. Unconscionable. Irreparable damage. Irreplaceable beauty. #tessthompsontalley #trophyhunting #trophyhunter (SWIPE)A post shared by Debra Messing (@therealdebramessing) on

Tes Tompson je pokušala da opravda svoj postupak.

- Žirafa koju sam ustrelila pripada vrti tipičnoj za Južnu Afriku. Broj jedinki te vrste zapravo je u porastu i to upravo zahvaljujući lovcima i naporima za očuvanje vrste koji su plaćeni najvećim delom iz dozvola za lov. Ova vrsta zapravo uopšte nije tako retka jer žirafe s godinama potamne. Ovo što sam ja učinila se zove očuvanje kroz lovni turizam - rekla je ona u saopštenju.

Kako prenosi Independent, trofejna taksa za žirafe je između 2.000 i 3.000 dolara.

S Tes se slaže i Džulijan Fenesi, suosnivač Fondacije za očuvanje žirafa.

- Žirafa na slici pripada vrsti "Giraffa giraffe" i one zaista nisu retke. Njihov broj se u divljini zapravo povećava. Legalan lov nije uzrok opštem smanjenju broja žirafa, uprkos moralnim i etičkim pridikama koji su sasvim druga priča - rekao je on.

Ovo nije prvi put da se ovakve fotografije izazvale negodovanje javnosti.

Niki Tate, 27-godišnja advokatica i "etični lovac" iz Teksasa takođe je bila izložena uvredama pa čak i pretnjama ubistvom nakon što je na društvenim mrežama objavila fotografije sa svojim trofejima. Međutim, rekla je i kako je primila i brojne poruke podrške.

Najpoznatiji slučaj je verovatno zubar iz Minesote, koji je ubio slavnog lava Sesila u blizini nacionalnog parka u Zimbabveu.

VIDEO: Žirafa pobegla iz kaveza, radnici zoo vrta je jurili satima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Neko

    5. jul 2018 | 15:05

    Ubijati bilo kakvu zivotinju,a posebno zirafu,jednu od najmirnijih zivotinja na svetu,zbog ,,trofeja,,znaci bolest.Ona nije postigla nista u svom zivote time,jer svaka budala moze da uzme cev i gadja nemocnu zivotinju.Poslati je na robiju i drustveno korisni rad u africi na plus 70,a posle kad podlegne povredama slikati je za fejs kao ,,trofej,,.

  • Tirke

    5. jul 2018 | 12:57

    Dok nju ne dohvati neki BUSMANIN!

  • NENAD

    5. jul 2018 | 12:24

    Svi su lovci isti sa svojim trofejima...Ali kada im priroda pokaže zube,postaju manji od makovog zrna...Priroda nam je sve dala i sve ce da nam i uzme...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA