≫ 

Zavirite u novu superluksuznu letelicu koja je duža od najvećeg putničkog aviona, unutra je još brutalnija (FOTO) (VIDEO)

Turisti će na raspolaganju imati odvojene spavaće sobe, bar, dnevni boravak, a tokom putovanja sve vreme će moći da posmatraju predele koje preleću, jer će letelica imati prozore od poda do plafona

  • 0

Britanska kompanija "Hybrid Air Vehicles" (HAV) pre dve godine svetu je predstavila najveću letelicu na svetu "Airlander 10", hibrid aviona i cepelina, a tada je obavljen i prvi probni let. Letelicu je dizajnirala nagrađivana britanska kompanija "Design Q", a nedavno su objavljene i fotografije enterijera u kome će putnici moći da uživaju tokom trodnevnog putovanja.

Letelica predstavljena početkom avgusta 2016. godine, ostala je upamćena po svojoj veličini, ali i dizajnu. Duga je 92 metra, odnosno 18 metara duža od najvećeg putničkog aviona i vredna 25 miliona funti (oko 30 miliona evra), a ime "Marta Gvin" dobila je po supruzi direktora HAV-a.

>>> OVO JE NAJVEĆA LETELICA NA SVETU: Dugačka je 92 metra i košta 30 miliona evra (VIDEO)

U baru i dnevnom boravku moći će da uživa 18 turista - Foto: designq.co.uk

Prvobitno je zamišljeno da se letelica koristi u komercijalne i vojne svrhe, ali je HAV u međuvremenu odlučio da promeni njenu namenu.

U to ime, nedavno su javnosti predstavljene fotografije enterijera "Airlander-a 10" uz komentar da će letelica služiti za "luksuzni ekspedicioni turizam".

Kako sada stvari stoje, putnici će imati mogućnost da se u "Airlander-u 10" upuste u trodnevne luksuzne ekspedicije u najrazličitijim delovima sveta, a njihovo putovanje će biti najsličnije onom u skupim superjahtama.

Putnici će imati odvojene spavaće sobe - Foto: designq.co.uk

Proizvođač tvrdi da će "Airlander 10" moći da poleti i sleti sa "praktično bilo koje ravne površine" i poseti lokacije do kojih se ne može doći standardnim metodama transporta. Prema rečima kompanije, avion neće imati potrebu za tradicionalnom infrastrukturom, kao što su luke ili aerodromi.

- Putovanje avionom uglavnom se odnosi na to da se od tačke A do tačke B stigne što je brže moguće. Ono što mi nudimo je način da putovanje postane uživanje - rekao je izvršni direktor HAV Stiven Mekglenan.

Kompanija veruje da "Airlander 10" osim za ekspediciona putovanja, može da se koristi i za druge funkcije, uključujući nadzor, komunikacije, pružanje pomoći i u misijama za potragu i spasavanje.

Tokom putovanja moći će da posmatraju predele nad kojima lete - Foto: designq.co.uk

"Airlander 10" može da primi 18 putnika, koji će tokom trodnevnog putovanja uživati u obilju luksuza, a jedino čime se letelica ne može pohvaliti jeste brzina, mada cilj putovanja i nije brzina, već uživanje.

Turisti će na raspolaganju imati odvojene spavaće sobe, bar, dnevni boravak, a tokoom putovanja sve vreme će moći da posmatraju predele koje preleću, jer će letelica imati prozore od poda do plafona.

VIDEO: Ratni brod u oluji! Talasi ga bacali kao igračku!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA