≫ 

Kim Džong Un skinuo uniformu, stavio slamnati šešir i sišao u narod, a jedan detalj je naročito neobičan (FOTO)

Lider Severne Koreje nakon sastanka s Trampom okrenuo je ploču i želi da se predstavi kao čovek iz naroda

  • 3

Kim Džong Un je navodno na nagovor svoje sestre, promenio je imidž. Više ne izgleda strogo u uobičajenoj vojnoj uniformi, već je iz svoje palate sišao u narod u belim letnjim odelima, razdrljenoj majici, sa slamnatim šeširom na glavi, a cipele je zamenio platnenim patikama.

Posle sastanka Trampa i Kima više ništa nije isto: Severna Koreja ove godine ne organizuje protest protiv SAD

On se fotografisao u neformalnim situacijama, dok razgleda fabriku dečjih igračaka i školske opreme, kako bere voće, obilazi plantaže duvana ili dok u bazenima golim rukama hvata ribu.

Kim se predstavlja kao čovek iz naroda Foto: Profimedia/AFP PHOTO/KCNA VIA KNS

Ove fotografije objavili su severnokorejski državni mediji, a detalj koji je mnogima promakao jeste Kimova pratnja u vojnim uniformama. Naime, oni na na svakoj fotografiji svi do jednog u rukama drže blokčiće i zapisuju svaki detalj iz susreta severnokorejskog lidera sa svojim narodom.

Nasmejani predsednik u kežual izdanju Foto: Profimedia

Predsednik Severne Koreje ovim poziranjem navodno šalje poruku u svet da je okrenuo novi list u ekonomskom razvoju, da želi da ojača prehrambenu industriju te da se više neće oslanjati na ulaganja u razvoj nuklearnog oružja.

Uniformisana pratnja sa blokčićima u rukama Foto: Profimedia/AFP PHOTO/KCNA VIA KNS

- Kim pokušava da postane pristupačniji lider ljudima iz Severne Koreje. Pre nekoliko meseci obišao vojna postrojenja u formalnoj uniformi da bi pokazao svoju moć i dostojanstvo, a stvari su se sada promenile jer je obećao da će izgraditi ekonomiju i poboljšati životni standard ljudi - rekao je Tošimicu Šigemura, profesor na Tokijskom univerzitetu, za britanski Telegraf.

VIDEO: Naduvana Severna Koreja, istina ili mit

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA