• 2

Filipinsko rajsko ostrvo ponovo se otvara za turiste: Smeštaj je ograničen, a biće zabranjene masovne žurke i alkohol (VIDEO)

Masovni turizam je skoro uništio rajsko ostrvo Borakaj na Filipinima

  • 2

Promet od 6.500 hiljada turista dnevno ostavio je negativne posledice na skoro sve aspekte života na filipinskom ostrvu Borakaj, ugrožavajući tako njegovu transportnu infrastrukturu, plaže i eko-sistem.

Država je, u pokušaju da spasi Borakaj, u aprilu zabranila dolazak turista i započela program obnove ostrva.

>>> Čuveno letovalište pretvara se u septičku jamu, a bilo je poznato po belom pesku i milionima turista (FOTO) (VIDEO)

Od tada su sanirani kanalizaciona mreža, sistem za odnošenje otpada, transportna infrastruktura i zdravstveni sistem. Pet meseci nakon zatvaranja, stiglo je saopštenje da će vrata turistima biti ponovo otvorena u oktobru, ali sa nekim izmenama.

Smeštajni kapacitet je ograničen i biće strogo kontrolisan, kao što će se nadgledati i ponašanje turista na Borakaju. Prema saopštenju filipinskog ministarstva turizma, od sada će biti zabranjene masovne žurke koje su privlačile i do 70.000 ljudi. Zatvorene su kockarnice i kazina, a uvedena je i zabrana pušenja i konzumiranja alkohola na plažama.

Smeštajni kapacitet je ograničen i biće strogo kontrolisan, kao što će se nadgledati i ponašanje turista na Borakaju - Foto: Tanjug/AP

Otvaranje Borakaja za turiste najavljeno je za 26. oktobar, ali samo delimično, budući da je sanacija završena samo na jednom delu ostrva. Hoteli, restorani i plaže koji nisu prilagođeni novom, održivom turizmu ostrva, biće otvoreni za javnost tek 2019. godine.

Za sada, posetioci će na raspolaganju imati samo 5.000 hotelskih soba.

(Telegraf.rs/travelmagazine.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aham

    Bio ove godine i mogu van reci prelepo mesto ali prljavo, i jako jeftine masaze ali jako!

  • iggy

    Jos da zabrane da se dise pa mozda i odem...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima