≫ 

Mi se hvalimo da imamo najveće bundeve, a Kanađani od tikvi prave čamce: Njihove "trke ludaja" su urnebesna zabava (FOTO) (VIDEO)

Prvi put trka je održana 1999. godine, a takmičari moraju za što kraće vreme da preveslaju razdaljinu od nekih 800 metara i to u čamcima koji su napravljeni od ogromnih bundeva

  • 4

Sezona bundeva uveliko traje, a osim što možemo da ih kuvamo, pečemo i pravimo kolače od njih, mogu nam poslužiti i kao prevozno sredstvo.

Dobro, mi smo navikli da ih jedemo, ali Kanađani od njih prave, ni manje ni više, nego čamce za trku.

>>> Tikva šampionka ima 340 kilograma, a pobednica je duga tri metra: Banatske kraljice proizveli verenici Dijana i Stevan (FOTO)

Već 19 godina, u jarko obojenim bundevama čija težina iznosi oko 300 kilograma, podjednako se takmiče i deca i odrasli - Foto: Tanjug/AP

I dok se naši povrtari hvale kako samo kod njih rastu ogromni primerci ove biljke, u Kanadi se odvija regata i to najpoznatija regata bundeva u svetu.

Prvi put trka je održana 1999. godine, a takmičari moraju za što kraće vreme da preveslaju razdaljinu od nekih 800 metara i to u čamcima koji su napravljeni od ogromnih bundeva.

Neophodno je održati balans - Foto: Tanjug/AP

Od tada, trka koju je osnovao Deni Dil, sin uzgajivača atlanske džinovske bundeve, održava se svakog oktobra na jezeru Pesakvid u Vindzoru, u Novoj Škotskoj u Kanadi.

Već 19 godina, u jarko obojenim bundevama čija težina iznosi oko 300 kilograma, podjednako se takmiče i deca i odrasli.

VIDEO: Kanađani sigurno nemaju čamce u fontani, a kod nas je i to moguće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mix

    15. oktobar 2018 | 09:32

    Mi se u svemu hvalimo,a najgori smo...

  • Ssss

    15. oktobar 2018 | 09:44

    GMO

  • Ha-ha

    15. oktobar 2018 | 18:35

    Ovogodisnja bundeva pobednica u Kikindi bila je teska 340 kg, a najveca do sada 507 kg, tako da hvalimo se, samo vi nemate pojma.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA