≫ 

Izgubljeni dečak je pokucao na vrata da pita za put do škole, a sa druge strane je provirio besni domaćin sa puškom (VIDEO)

Majka dečaka je rekla da njen sin ima traume zbog ovog događaja

  • 4

Porota na sudu u Mičigenu je prošlog petka osudila belca koji je pucao na tinejdžera Afroamerikanca koji je pokucao na vrata njegove kuće kako bi ga pitao za pravac na putu do škole.

Brenan Voker (14) je propustio školski autobus 12. aprila, pa se zaustavio ispred kuće Džefrija Zeiglera kako bi ga pitao za pravac.

Dogodilo se čudo neviđeno u Njujorku: Prvi vikend bez pucnjave i ubistva posle neverovatnih 25 godina

Međutim, Džefri je izašao sa puškom i počeo je da puca na dečaka, koji je jedva uspeo da pobegne.

Zeigler (53) je proglašen krivim za napad, kojim je hteo da teško povredi dečaka, kao i posedovanje vatrenog oružja.

Iako je bio optužen za pokušaj ubistva, porota je utvrdila da Zeigler nije hteo da ubije dečaka, rekao je njegov branilac Rob Morad.

Advokat je rekao da bi optuženi prvo morao da odsluži kaznu od dve godine zbog oružja, pa da tek onda može da krene sa izvršavanjem kazne za napad.

Za napad bi mogao da dobije kaznu od nekoliko meseci do najviše deset godina.

Na pitanje da li će se optuženi žaliti, advokat je rekao da će o tome odlučiti kada dođe vreme.

Majka napadnutog tinejdžera je rekla da je njen sin krenuo na terapiju zbog napada koji je preživeo i da će ovaj događaj zauvek ostaviti posledice na njenog sina.

Dečak je posle napada u aprilu izjavio da je pokucao na vrata optuženog kako bi pitao za pravac.

Izašla je žena koja je počela da viče na njega. Pozvala je policiju i prijavila da dečak pokušava da provali u njenu kuću, a onda je izašao i njen muž koji pucao na dečaka, dok je on bežao.

Majka dečaka je istakla da nije zadovoljna malom kaznom koju je optuženi dobio. Kazna bi trebala da bude izrečena 13. novembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ljubiša

    22. oktobar 2018 | 09:44

    E baš se vidi da je dečko hteo da ih ''pokrade'',i da ovaj ''nije hteo'' da ga ubije,a nišanio ga...problem je što je momak crnac a oni su u Americi unapred obeleženi kao kriminalci.

  • lea

    22. oktobar 2018 | 09:39

    Kako nije imao nameru da ga pogodi kad je pucau u njegovom pravcu? Sta bi bilo da je crnac pucao belog decaka? Dobio bi dozivotnu

  • Ja

    22. oktobar 2018 | 08:02

    Nisam rasista, ali 90 % crnaca u americi su kriminalci . Nema druzenja izmedju crnaca i belaca to samo ima u filmovima , zive u razlicitim krajevima i kad ti ovako iznenada crnac zazvoni na vrata sta da ocekujete

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA