Škola je zabranila učenicima da nose rančeve, a onda je ovaj dečak smislio neverovatno rešenje

Džejkob se osvrnuo na razloge koji su doveli do ove zabrane, kao što su zdravlje i bezbednost

  • 0

Džejkob Ford (17) iz Velike Britanije se bori protiv odluke uprave svoje škole da zabrane nošenje velikih rančeva na časovima. Ova odluka je stupila na snagu kako bi se prečilo povređivanje mlađih učenika.

Međutim, Džejkob to nije želeo da ispoštuje pa je bio suspendovan sa nastave dva dana. On je naime izveo tihi protest kada je u školu došao sa pletenom korpom, pa čak i mikrotalasnom pećnicom.

Princ Džordž je danas krenuo u školu: Tata ga je ispratio i držao za ruku sve vreme, a njegov pogled govori sve (FOTO) (VIDEO)

Učenik je svoje mišljenje izneo i u zvaničnom dokumentu koje je prosledio direktoru Stivenu Vilkinsonu i drugim članovima osoblja.

Džejkob se osvrnuo na razloge koji su doveli do ove zabrane, kao što su zdravlje i bezbednost.

- Oni su kao razlog za ovu zabranu naveli zdravlje i bezbenost. Istakli su da je to zbog ljudi koji su na hodniku zadobili povrede od naših torbi. Još jednom, ne sumnjam da se i ovo dešava, ali da li je zaista pravo rešenje da se zabrane rančevi. Sigurno može da se napravi neki kompromis - rekao je on.

Džejkob navodi da je zabrana nošenja i korišćenja rančeva postojala i tokom proteklih 25 godina, ali da se nikada nije poštovalo, prenosi Mirror.

On je naveo da ovo novo pravilo može učenike da košta pre svega njihovog zdravlja ali i novca, jer će verovatno velika većina morati da izdvoji dosta novca na kupovinu nove torbe koja odgovara propisima.

Džejkobova mama Trejsi Ford (48) misli da je protest njenog sina bio miran i da veruje da je njeno dete ovo moralo da kaže.

Istakla je da je ponosna na njega zbog toga što je stao na stranu onoga u šta veruje.

Velika većina roditelja se složila da je ova zabrana smešna i da bi je trebalo ukinuti, jer deca imaju dosta knjiga koje nose u školu pa je najlakše da se nose u rancu.

Škola nije želela da da komentar o ovom slučaju.

Fotografije pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA