≫ 

Ovaj pas je heroj dana! Žrtvovao svoj život da bi spasio dečaka iz vatrene stihije

Požar je rano jutros iznenada zahvatio prvi sprat kuće u kojem je na kauču spavao jedan od dvojice 13-godišnjih blizanaca porodice Kamenik

  • 2

Trogodišnji pas mešanac Snupi postao je junak dana u Sloveniji, nakon što je u mestu Ravne na severu zemlje spasao 13-godišnjaka iz požara u porodičnoj kući, ali je pri tome sam stradao.

Hina prenosi da je požar rano jutros iznenada zahvatio prvi sprat kuće u kojem je na kauču spavao jedan od dvojice 13-godišnjih blizanaca porodice Kamenik, ali ga je Snupi lizanjem i laganim ugrizima probudio iz sna, pa je dečak uspeo da se izvuče iz gustog dima i ode u prizemnu prostoriju iz koje je njegov brat pozvao vatrogasce.

To je za slovenački "A-kanal" ispričao otac blizanaca Aljoša.

- Vatrogasci su na mestu požara koji je uništio ceo prvi sprat kuće stigli za deset minuta i našli psa na podu, ali mu ni nakon pomoći u veterinarskoj stanici nije bilo spasa - ispričao je suznih očiju Kamenik.

On je dodao da je zahvalan vatrogascima na brzoj intervenciji, ali da je pas zaslužan što je njegov sin ostao živ i u bolnici je samo sa lakšim znacima trovanja.

- Pas je dečaku svojom reakcijom sasvim sigurno spasao život - rekao je komandant lokalnih vatrogasaca David Vauknig.

VIDEO: Ali, kako da ih ne volite!? Pas i mačka su mirno jutro ovom čoveku pretvorili u pakao

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA