≫ 

Ovo je najbahatiji grad na svetu: Turisti nisu nepoželjni, ali ne konstatuju ih uopšte i to se svima dopada (FOTO)

Turisti požele da uđu u prodavnicu u popodnevnim satima, a da vlasnik čak bude unutra i da odmara - i nema šanse da im otvori

  • 8

Puna je osmi najveći grad u Indiji, a postoji još od 937. godine. Veoma je poznat po svojim obrazovnim institutima, kojih ima više od 100, a grad ima čak devet univerziteta. I ko bi rekao da takvo jedno mesto ima najbahatije stanovnike? Nezvanično, Pune je proglašen za najbahatiji grad na svetu.

Kažu, iako ima mnogo turista, stanovnici ovog megalopolisa uopšte ne žele da se menjaju zbog njih, niti su, kao veliki broj gradova gde je sve podređeno turistima, želeli da se prilagode. Tako se dešava da turisti požele da uđu u prodavnicu u popodnevnim satima, a da vlasnik čak bude unutra i da odmara - i nema šanse da im otvori.

Zapravo, radnje su u Puni zatvorene od 13 do 16 sati i to je vreme za odmor. To vreme stanovnici ljubomorno čuvaju i ne žele da ga naruše ni za šta na svetu.

Takođe, ako pozvonite nekome na vrata a on ih ne otvori, odmah odustanite, jer se meštani vode onim "Ako nismo odgovorili nakon jednog zvona, ne želimo vas, idite."

Neretko se može videti natpis na kapiji "Pas je dobar, čuvaj se vlasnika."

Ovo su samo neki od zanimljivih natpisa ili patyasa koji se mogu pročitati na pročeljima zgrada u starom delu Pune.

Natpisi su smešni, zabavni, ali ima i onih koji se, prema mišljenju pojedinih turista graniče sa neljubaznošću i grubošću. Zbog toga je Puna prozvana najbahatijim gradom na svetu.

KAKO JE SVE POČELO

Neobični natpisi su počeli da se pojavljuju u gradu šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, ali samo iz razloga da bi ostale stanovnike upozorili na neželjeno ponašanje.

To se turistima dopalo, pa su svi počeli da stavljaju zabavne natpise, kako bi turistima bilo što zabavnije. I uopšte se meštani ne ljute što su prozvani za "bahate" i "neljubazne" - sa osmehom prihvataju ove epitete.

VIDEO: Gužve u Beogradu su mala maca za Indiju

VIDEO: Čudo ili prokletstvo? U Indiji se rodilo dvoglavo tele

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • DARKO 100%

    3. novembar 2018 | 20:40

    Kad bi ja kojim slucajem imao para i kad bi izvadio stos novaca da nemogu saku saviti ,svi bi primetili i konstatovali me,i nebi im smetalo sto im je odmor jer svugde u svetu gde nanjuse miris novca svi se pomame ,verujte mi!

  • DARKO 100%

    3. novembar 2018 | 20:49

    RADNO VREME ------------------------- OD:KAD DODJEM DO :DOK NEODEM PAUZA:KAD ME NEMA😉

  • Vosa

    3. novembar 2018 | 21:04

    Sta je tu bahato?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA