≫ 

On je prvi čovek koji je preplivao oko cele Velike Britanije: 5 meseci je bio u vodi, jezik mu je nagrizla slana voda i jurile su ga meduze (VIDEO)

Pojeo je 500 banana

  • 5

Britanski pustolov Ros Edžli postao je prvi čovek u svetu koji je isplivao 2.865 kilometara oko Velike Britanije, trijumfalno u nedelju stupivši na obalu grada Margejta nakon pet meseci, pišu britanski mediji.

Tridesettrogodišnjak iz Grantama u Linkolnšajeru poduhvat je započeo 1. juna u Kentu. Odlučio je da pliva u smeru kazaljke na satu.

Tokom avanture nijedanput nije kročio na kopno, a povremeno se odmarao na brodiću koji ga je pratio.

Printskrin: Youtube/horydoly.cz

Edžli, koji je dnevno plivao šest sati, a šest se odmarao u čamcu, na putu se borio sa snažnim strujama, ubodima stotina meduza i bolnim jezikom koji je 'nagrizla' slana morska voda. 

Tokom svog putovanja potrošio je oko 500.000 kalorija i pojeo oko 500 banana koje su mu omogućile da konstantno dobija energiju potrebnu za enormne fizičke napore.

Printskrin: Youtube/horydoly.cz

Polovinom avgusta oborio je svetski rekord u najdužem plivanju na otvorenom moru što ga je dotad držao Francuz Benoa Lekomt, a iznosio je 73 dana. Lekomt, koji živi u SAD, 1993. godine preplivao je Atlantski okean, prešavši 6.400 kilometara od Masačusetsa do Francuske.

VIDEO: Dobro je da ga nisu jurile hobotnice

(Telegraf.rs/N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA