Bil Gejts došao sa teglom punom izmeta na sajam u Pekingu i za to je imao jako dobar razlog (FOTO)

Fondacija Bila i Melinde Gejts od 2011. je potrošila više od 200 miliona dolara za podsticanje istraživanja i razvoja bezbedne tehnologije sanitacije

  • 3

Milijarder i filantrop Bil Gejts s teglom ljudskog izmeta pored sebe na podijumu, otvorio je sajam novih toaleta u Pekingu (Reinvented Toilet).

Osnivač i bivši direktor tehnološkog giganta Majkrosoft rekao je da tehnologije koje će biti predstavljene na trodnevnoj manifestaciji predstavljaju najznačajnije proboje u sanitaciji u skoro 200 godina.

Bil Gejts sa teglom izmeta na podijumu Foto: Tanjug/AP

Više od 20 kompanija i akademskih institucija predstavljaju nove tehnologije toaleta, od samostalnih toaleta do malih postrojenja na sopstveni pogon za obradu otpada.

Na sajmu se okupio veliki broj posetilaca Foto: Tanjug/AP

Fondacija Bila i Melinde Gejts od 2011. je potrošila više od 200 miliona dolara za podsticanje istraživanja i razvoja bezbedne tehnologije sanitacije.

Fondacija Bila Gejtsa je uložila veliki novac u ovu oblast Foto: Tanjug/AP

Unicef procenjuje da godišnje umre 480.000 dece od dijareje, koja je često izazvana hranom ili vodom kontaminiranom kanalizacijom.

(Telegraf.rs/Beta/AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ustaj Tikvo

    6. novembar 2018 | 18:24

    Cirkuzant koji niti je naucnik,niti je najbogatiji na Svetu, niti je izmislio Windows, niti mu pripada isti, zagovara DEPOPULACIJU ljudi pomocu gmo,ratovima,abortusom, spricevima?! ....

  • неважно

    9. novembar 2018 | 18:57

    Зар није био он довољан још и теглу понио ако зафали

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA