≫ 

Poslednje čudo tehnologije: U Kini predstavljen robot koji radi posao televizijskog voditelja (VIDEO)

Robot je osmišljen tako da simulira ljudski glas, mimiku i pokrete lica

  • 7

Kineska novinska agencija predstavila je robota koji radi posao televizijskog voditelja. On je osmišljen da vesti prenosi 24 sata dnevno.

Agencija je svog robotskog novinara predstavila u sredu na konferenciji u gradu Vuzhenu, a u njegovom razvoju je učestovovala i kompanija Sogou. Robot je osmišljen tako da simulira ljudski glas, mimiku i pokrete lica.

- Dobar dan, gledate vesti na engleskom jeziku. Ja sam robotski voditelj u Pekingu - predstavio se na početku programa ovaj ''novinar'', čiji je izgled dizajniran prema stvarnom radniku ove agencije, voditelju Zang Zaou.

Zahvaljujući veštačkoj inteligenciji koja ga pokreće, ovaj robot „uči na osnovu drugih informativnih programa, a tekst može da čita prirodno kao i profesionalni voditelj”, pohvalili su se iz Kineske novinske agencije i dodali kako se ovakav tip prenošenja vesti može koristiti na internet portalima i društvenim mrežama. Ovako se mogu smanjiti troškovi produkcije i da se poveća efikasnost.

Ipak, još nisu otkrili i da li je neka od kineskih televizijskih stanica iskazala interes za ovakvim tipom tehnologije i njenom implementacijom u svojim programima, prenosi Jutarnji.hr.

Inače, kako piše CNN Business, na spomenutoj je konferenciji predstavljena i verzija robota namenjena za izveštavanje na kineskom jeziku, a i taj je robot, poput svog "kolege" koji priča engleski, kreiran prema stvarnom voditelju kineske novinske agencije.

VIDEO: A mislili ste da Transformersi ne postoje?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA