≫ 

Sve boje Angele Merkel: Danas se završava jedna era u Nemačkoj, a evo koji sako je kancelarka odabrala za ovaj istorijski trenutak (FOTO)

Nemačka kancelarka nosila je skoro sve nijanse, od svetlije do tamnije, što se vidi na ovom mozaiku

  • 1
Merkelova je sakoe birala prema raspoloženju i poruci koju je želela da pošalje Foto: Tanjug/AP

Nemačka a i ostatak sveta pamtiće današnji dan po tome što je Angela Merkel posle 13 godina otišla sa mesta kancelarke. I dok svi čekaju da vide ko će zameniti najmoćniju ženu na svetu, što će se odlučiti na kongresu nemačke Hrišćansko-demokratske unije (CDU), prisetićemo se i njenih upečatljivih sakoa kojima je ostala verna sve ove godine.

Angela Merkel, koja je lider CDU i kancelar Nemačke od 2005. godine, u oktobru je objavila da napušta poziciju lidera stranke i da ne planira ponovo da se kandiduje za kancelara.

Pored politike koju je vodila u zemlji i svetu, ostaće upamćena i po upečatljivim sakoima.

Lila bira za manje formalne sastanke Foto: Tanjug/AP

Naime, svih ovih godina Merkelova je ostala verna pantalonama i sakoima, a menjala je samo njihove boje.

Nemačka kancelarka nosila je skoro sve nijanse, od svetlije do tamnije, što se vidi na ovom mozaiku.

Na objavljenim fotografijama najbolje se može videti kako politika utiče na ljude, kao i čitava retrospektiva njenih izdanja tokom brojnih sastanaka održanih u kabinetu.

Belim šalje poruku mira Foto: Tanjug/AP

Međutim, baš u njenom oblačenju krije se tajna. Naime, Angela Merkel boje svog sakoa određuje prema svom raspoloženju kao i u zavisnosti gde ide, sa kime se tog dana sastaje.

Tako su ljubičasti i lila sakoi namenjeni za manje formalne sastanke, one na kojima nema teških tema. Bež i belo oblači kada želi da pošalje poruku mira, plavo kada treba da deluje ozbiljno, ali ne strogo kao u crnom, dok je zelena boja optimizma, ali i smirenosti, ravnoteže.

Izbor sakoa za istorijski kongres CDU Foto: Tanjug/AP

Za današnji dan, za koji mediji kažu da je "kraj jedne ere", Merkelova je odabrala sako tamno plave boje, što govori da želi da deluje veoma ozbiljno.

Plavo bira kada želi da deluje ozbiljno Foto: Tanjug/AP

VIDEO: Merkel u društvu kolega u tamnoplavom sakou

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA