Vanja ima samo 11 meseci, a preživeo je 35 sati pod ruševinama na polarnoj hladnoći: Začuo se plač, spasila ga je samo jedna stvar (VIDEO)

Dečak je preživeo zahvaljujući tome što je bio dobro obučen i pokriven u krevecu

  • 1

Jedanaestomesečni dečak Vanja pronađen je živ nakon što je proveo 35 sati na polarnoj hladnoći pod ruševinama zgrade koja se delimično srušila dan ranije zbog eksplozije plina, izjavili su ruski dužnosnici nazvavši njegovo preživljavanje čudom.

U eksploziji plina u stambenoj zgradi u središtu Magnitogorska u ruskoj regiji Čeljabinsku rano u ponedeljak došlo je do urušavanja dela zgrade od deset spratova i pritom je poginulo sedam osoba, pokazuju poslednji podaci ruskog ministarstva za vanredne situacije. Za 36 osoba još se traga.

- Dečakova majka je živa. Došla je u bolnicu i prepoznala je svog sina - rekao je portparol ministarstva dodavši da se dečak zove Vanja.

Trenutna temperatura u industrijskom gradu Magnitogorsku na Uralu, oko 1.700 kilometara istočno od Moskve, je minus 17 stepeni, a tokom noći se spustila na minus 27 stepeni Celzijusa.

Dečaku je život spasilo to što je bio dobro obučen i pokriven u svom krevetiću. On je u vrlo teškom stanju, zadobio je promrzline i povredu glave, i biće prebačen na lečenje u Moskvu. Dete je pronađeno ubrzo nakon što su spasioci, koji su celu noć pokušavali pronaći desetine nestalih osoba, morali u utorak ujutro privremeno zaustaviti potragu zbog opasnosti od rušenja zgrade.

- Spasioci su čuli da neko plače, beba je spašena zahvaljujući tome što je bila u svom krevetiću umotana u tople pokrivače - rekao je Boris Doubrovski, guverner regije Čeljabinsk, za Telegram, a prenosi AFP.

U zgradi koja potiče iz sovjetskog doba, iz 1973. godine, oštećeno je ili uništeno 48 stanova, a zvaničnici su upozorili da bi se i druga dva dela zgrade mogla urušiti pa su stanovnici evakuisani.

Ruske službe sigurnosti potvrdile su da je uzrok eksplozije curenje plina, te je otvorena istraga.

- Spasioci su čuli da neko plače, beba je spasena zahvaljujući tome što je bila u svom krevetiću umotana u tople pokrivače - rekao je Boris Doubrovski, guverner regije Čeljabinsk, za Telegram, a prenosi AFP.

Ruske službe sigurnosti potvrdile su da je uzrok eksplozije curenje plina, te je otvorena istraga.

(Telegraf.rs/Večernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA