≫ 

Ko je najbolji pevač među političarima: Ovako zvuče kada opuste kravate i pokažu svoje raskošne glasove (VIDEO)

Pojedini političari su pustili da ih javnost vidi u drugačijem svetlu

  • 1

Političare širom sveta smatramo za previše ozbiljne ljude koji se bave izuzetno bitnim stvarima koje su od velike važnosti za njihovu državu i retko kada imamo priliku da ih vidimo u drugačijem svetlu.

Međutim, većina njih je privatno sasvim opuštena, a i javnost je imala priliku da se u to uveri nekoliko puta. Predsednici država, premijeri i ministri su umeli i da zapevaju kada su neke proslave u pitanju, svečane prilike ili dobritvorne akcije. Tada ne deluju kao ljudi koji zauzimaju važnu poziciju u državi, već kao obični ljudi.

Tada su pobrali simpatije i aplauze širom planete, a među njima se našao i jedan srpski ministar.

VLADIMIR PUTIN

U decembru 2010. godine je Putin na dobrotvornom koncertu, kojem su prisustvovali Šeron Stoun, Alen Delon, Žerar Depardje i Miki Rurk, otpevao pesmu "Bluberi hils". Objašnjavajući zašto se odlučio da to učini, Putin je rekao da je neophodno privlačiti pažnju javnosti za humanitarna pitanja.

Godine 2017. na državnom Univerzitetu u Moskvi, Putin se pridružio studentima i otpevao je jednu sovjetsku pesmu o kosmonautima. On je prisustvovao manifestaciji povodom obeležavanja Dana studenata 25. januara.

Početkom marta 2018. godine na političkom mitingu neposredno pre predsedničkih izbora na kojima je pobedio, Putin je zajedno sa članovima partije i brojnim pristalicama otpevao rusku himnu.

U rezidenciji kineskog kolege Si Đinpinga odsvirao je 2017. godine dve pesme koje su popularne u Moskvi i Sankt Peterburgu - "Moskovski prozori" i "Grad iznad slobodne Neve".

BARAK OBAMA

I bivši američki predsednik se oprobao kao pevač u brojnim prilikama. Među njegovim pristalicama će defitinivno ostati upamćeno izvođenje pesme "Amazing Grace" 2015. godine.

Kako je i prošle godine izglasan kao muškarac kome se Amerikanci najviše dive, prisetimo kako je izgledalo njegovo pevanje u emisiji Džimija Felona 2016. godine.

Godine 2012. je zapevao i u Beloj kući i to pratnji benda, a to prilikom je oduševio sve prisutne.

IVICA DAČIĆ

On je 2012. godine pokazao javnosti da voli da peva. U to vreme kada je bio zamenik premijera, prilikom  jedne o poseta Briselu u sedištu organizacije "Prijatelja Evrope" pevao pesmu "Miljacka" na koncertu benda "No Smoking Orchestra" Emira Kusturice.

U oktobru 2017. godine ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je ponovo zapevao i to na svečanoj večeri koja je priređena povodom posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Beogradu. Njegova izvedba je bila vrhunac večeri.

Šef srpske diplomatije uzeo je mikrofon i zapevao pesmu "Osman-aga", za koju je dobio bakšiš od muftije Mustafe Jusufspahića.

Brojni zvaničnici imali su priliku uživo da čuju i izvođenje numere "O sole mio".

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da neće odustati od "song diplomatije" i najavio kako već ima spreman repertoar i za ruskog predsednika Vladimira Putina koji u Srbiju stiže 17. janura - "Kaljinku" i "Podmoskovske večeri".

SILVIO BERLUSKONI

Iako više nije italijanski premijer, Silvio Berluskoni je i dalje veoma popularan u svojoj zemlji. Njegove pristalice se sigurno sećaju da i je on svojevremeno blistao na sceni.

ANGELA MERKEL

Ne možemo da tvrdimo da  li je nemačka kancelarka Angela Merkel pevala na ovom događaju 2012. godine ili je samo otvarala usta, ali će ovaj njen nastup ostati upamćen.

EMANUEL MAKRON

Francuski predsednik je peveo himnu sa fudbalskim reprezentativcima svoje zemlje nakon što su osvojili Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018. godine.

U maju 2017. godine je takođe snimljen kako peva francusku himnu "Merseljezu".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA