≫ 

Ulaznice za Dizni park namerno paprene da bi se smanjio broj posetilaca: Za propusnicu treba izdvojiti skoro 900 dolara (VIDEO)

Tokom 2018. godine Diznijev Svet je zaradio 4,5 milijardi dolara

  • 3

Svet Volta Diznija (Walt Disney World) je u toku 2018. godine dva puta podigao cene svojih godišnjih propusnica za tematski park, pa je takođe prešao i na dinamičan model određivanja cena. Zbog toga su cene tokom letnjih i zimskih praznika znatno veće.

U februaru je cena skočila sa 779 dolara na 849, a onda se u oktobru sa 849 dolara povećala na 894. Ovo je četvrti put u istoriji ovog zabavnog parka da su u istoj godini dva puta podignute cene godišnjih propusnica.

Prvi put se to dogodilo 1997. godine, zbog otvaranja "Životinjskog kraljevstva" 1998. godine, prenosi Biznis Insajder.

Uprkos svim poskupljenjima Dizni parkovi i odmarališta su tokom prošle godine zaradili profit od 4,5 milijardi dolara. To je povećanje od preko 100 odsto u odnosu na 2013. godinu.

Foto: Wikipedia, Shutterstock

Prema rečima Roberta Najelsa, urednika "Theme Park Insider", Dizni Svet je podigao cene kako bi izjednačio broj posetilaca tokom cele godine.

Roditelji sa decom uglavnom posećuju ovaj park tokom letnjih i zimskih praznika, pa tada obično nastane velika gužva.

Zbog toga su cene tokom praznika skuplje kako bi se smanjio broj posetilaca tokom tog dela godina. Cilj ove kompanije je da ima jednak broj posetilaca tokom cele godine, što im se više isplati.

Iako je Diznijev Svet povećavao cene od 2000. godine, povećavanje plata je počelo da stagnira od 2001. godine kada je beležilo 5,4 odsto.

VIDEO: Iako je ulaznica paprena, dešava se da iz čista mira izgori neki zmaj 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ljubisa

    3. januar 2019 | 17:53

    Sta ima toliko da se vidi da ulaznica kosta 900 dolara

  • Ja

    3. januar 2019 | 16:44

    Ja sam mislio da su slucajno skupe ulaznice 😁😁😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA