CIA objavila oglas za posao: Svaki kandidat koji želi da bude američki obaveštajac mora da ima ove veštine

Uspešni kandidati treba da "služe SAD sprovođenjem misije Agencije kao prva linija odbrane nacije"

  • 2

Američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) objavila je u britanskom nedeljniku Ekonomist oglas za posao, u kojem traži "visokoučinkovite, patriotske profesionalce raznolikog opsega porekla, veština i životnih iskustava".

Uspešni kandidati treba da "služe SAD sprovođenjem misije Agencije kao prva linija odbrane nacije".

- Zainteresovani smo za kandidate koji su dostupni za puno radno vreme, deo radnog vremena i konsultantske mogućnosti kako kod kuće tako i u inostranstvu - piše u oglasu.

U njemu se navodi da je namenjen "intelektualno znatiželjnom avanturisti koji traži neuporedivu međunarodnu mogućnost visokog uticaja".

Oglas traje do 14. januara 2020. godine Foto: AP/Tanjug

- Mi nudimo način života koji izaziva najdublje izvore intelekta, izdržljivosti i prosuđivanja individue. Iako nikakvo specifično poreklo nije neophodno, kandidati s iskustvom u biznisu, preduzetništvu, prodaji, marketingu, nekretninama i upravljanju projektima je veoma poželjno - navodi se u oglasu.

U njemu stoji da "poželjni kandidati treba da poseduju sledeće: državljanstvo SAD, dvojno državljanstvo SAD ili status stanovnika sa zakonitim stalnim boravkom (Lawful Permanent Resident - LPR) u SAD", kao i "tri i više godina međunarodnog iskustva".

Traži im se i "veštine znanja stranih jezika, sposobnost uspešnog prolaska medicinske i bezbednosne obrade", a uz to "indivudue moraju da se fizički nalaze u SAD kako bi se prijavile".

U opisu stoji da "plata nije naznačena" i da je oglas objavljen 10. januara 2019, a traje do 14. januara 2020. godine, a naveden i poštanski pretinac Regrutnog centra u Vašingtonu na koji se šalju prijave.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Brka

    17. januar 2019 | 11:38

    CIA snajka, CIA...

  • sanja

    17. januar 2019 | 15:51

    Zahtevni kriterijumi su odraz odgovornosti i pocastvovanosti koju prijemom dobija pretedent za napredovanje u karijeri kao i ucestvovanje u tokovima zivota .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA