≫ 

Bankar je ukrao milione od svojih klijenata i pobegao na Karibe: Taman je počeo da živi svoj san, kada je usledilo neprijatno buđenje

Novčane transakcije počele su u četvrtak i petak uoči katoličkog Božića, jer je mislio da pred praznike niko neće primetiti prevaru

  • 2

Službenik jedne banke u Tičinu maštao je o luksuznom životu na Karibima. Međutim, njegova plata nije bila dovoljno velika da ostvari svoje snove, prenosi blick.ch.

Tako je došao u sukob sa zakonom: u najmanje deset navrata uplaćivao je novac svojih klijenata na račune u inostranstvu, pre svega u Panami.

Kako prenosi list "Il Kafe", prvo je na darknetu obezbedio lažni diplomatski pasoš. Novčane transakcije počele su u četvrtak i petak uoči katoličkog Božića, jer je mislio da pred praznike niko neće primetiti prevaru.

Spakovao je kofere, a da bi zavarao trag, taksijem se odvezao za Frankfurt, a vožnju je platio gotovinom. Odatle je avionom otputovao na Karibe.

Čim je sleteo u Panamu, otišao je u banku da podigne novac sa računa, ali ga je dočekalo neprijatno iznenađenje: računi su bili blokirani.

Jedan od njegovih klijenata proverio je stanje na računu pred praznik. Podigao je uzbunu, a prvi osumnjičeni je bio njegov lični bankar. Nakon provere transakcija bankarskog službenika, banka je obavestila filijalu u Panami.

Prevarant je otišao u švajcarsku ambasadu u Kosta Riki i predao se vlastima. Po povratku kući je uhapšen. Protiv njega je pokrenuta istraga zbog prevare, lažiranja dokumenata i zloupotrebe opreme za obradu podataka.

(Telegraf.rs/blick.ch)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • sani

    17. januar 2019 | 20:02

    Znaci da je bio svajcarac kad se predao svajcarskoj ambasadi znaci nije najsigurnija banka svicarska banka nego PANAMA

  • Cacak

    23. januar 2019 | 23:37

    Nije bio njegov dan. Katolicki Bozic nije mu pomogao. Nemoj pa se neboj.............

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA