≫ 

Krokodil Hektor nije uspeo da oplodi svoju ženku skoro 50 godina, zato što mu je penis premalen (VIDEO)

Mužjak Hektor nije uspeo da se dovoljno razvije, pa zbog toga reprodukcija sa ženkom Luiza nikad nije završena uspešno

  • 9

Veterinari su napokon otkrili zašto par krokodila iz zoološkog vrta u poljskom Poznanu koji se pari već skoro pola veka nikad nije uspeo da dobije potomke. 

Razlog je što mužjak ima premali penis, piše ladbible.com. Krokodili Hektor i Luiza zajedno su već 46 godina, ali nikad nisu uspeli da dobiju potomstvo.

Prvi put su se sreli 1973. godine u zoo vrtu, gde žive i danas, ali Hektor nije uspeo da se dovoljno razvije, pa zbog toga nikada nisu mogli da dobiju mladunce.

Malgorzata Čodila iz zoo vrta otkrila je da su problem otkrili nakon što su Hektora pregledali stručnjaci iz Nemačke, prenosi Index.hr.

- Pregledali su ga i zaključili da je sa njim sve u redu, ali otkrili su razlog njegove neplodnosti. Hektor nije uspeo nikad da oplodi Luizu jer mu je penis premalen - objasnila je Čodila.

Inače, Hektor je veoma popularan u poljskom zoo vrtu, jer je veoma glasan pa često privlači pažnju posetilaca.

Takođe, veterinari kažu da je veza Hektora i Luize pravo malo čudo jer se krokodili njihove vrste inače ne pare sa jednim partnerom za čitav život, dok su njih dvoje uspeli zajedno da izdrže skoro 50 godina.

Pogledajte video:

VIDEO:Afrički dečaci u ovom selu, umesto pasa, šetaju krokodile

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA