Policija u Indoneziji koristila zmiju za mučenje zatvorenika: Ovako izgleda tortura od koje se ledi krv u žilama (VIDEO)

Policija je saopštila da su njeni pripadnici koji su učestvovali u incidentu poslati na novu etičku obuku i prebačeni na druge lokacije

  • 5

Policija Indonezije priznala je da su njeni pripadnici terorisali Papuanca živom zmijom pošto se internetom proširio video snimak na kojem se vidi kako muškarac vrišti u strahu dok se njegov islednik smeje.

Iako se policija najistočnijeg dela Indonezije, izvinila, ona je pokušala da opravda ponašanje svojih pripadnika, navodeći da zmija nije bila otrovnica i da se islednici nisu opredelili za prebijanje muškarca osumnjičenog za krađu.

Na snimku koji traje minut i 20 sekundi vidi se tamno braon zmija, dugačka najmanje dva metra, obmotana oko vrata i struka osumnjičenog vezanog lisicama, dok policajac gura njenu glavu u lice muškarca koji postaje histeričan.

Deluje da policajci za to vreme pitaju osumnjičenog koliko je puta ukrao mobilni telefon.

Policija je saopštila da su njeni pripadnici koji su učestvovali u incidentu poslati na etičku obuku i prebačeni na druge lokacije.

Zastupnica ljudskih prava Veronika Koman rekla je danas da metodi ispitivanja Papuanca predstavljaju mučenje i kršenje nekoliko zakona.

Koman je kazala da je to samo najnoviji od nekoliko izveštaja da policija i vojska koriste zmije za terorisanje papuanskih pritvorenika.

Ona je navela da je član Nacionalnog komiteta Zapadne Papue koja zagorava nezavisnost od Indonezije, Sem Lokon stavljen u ćeliju sa zmijom, a i pretučen posle hapšenja u januaru.

Moguće je da će ti događaji dodatno rasplamsati tenzije u regionu gde sklonost ka pobuni postepeno jača od početka '60-ih godina, kada je Indonezija preuzela kontrolu nad zapadnom polovinom ostrva Nova Gvineja, bivšom holandskom kolonijom.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • PECA

    11. februar 2019 | 15:41

    Hitno i ko nas da se u vede ovaj sistem isleđivanja. Pevali bi ko bele lale!

  • Bre

    11. februar 2019 | 15:04

    Ali da vidis da li ce da mu padne na pamet nesto da ukrade ponovo, ili jos nekome ako zna sta ga ceka... Dosta vise da su lopovi, ubice , silovatelji ljudi, kao oni imaju prava i te gluposti

  • M

    11. februar 2019 | 15:23

    Odlicno ispitivanje.kod nas za kradje mobilnog i ne saslusaju te.pa i za ubistva nikom nista setaju gradom.raspala drzava.demokratija.ljudska prava samo za neljude....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA