≫ 

Ovaj milioner se ne bahati kao ostali bogataši: Može da kupi šta poželi, a vozi stara kola i u svom garderoberu ima samo radnu odeću (FOTO)

Suprugu i dalje izvodi na večeru u lokalni indijski restoran, koju plaća oko 60 dolara

  • 12

Biznismen iz Australije čija firma zarađuje 500 miliona godišnje smatra da je luksuzni život "zlostavljanje" i otkiva zašto ne živi kao ostali bogataši.

David Penman, osnivač firme "Jim's Mowing" koja se bavi košenjem, uređenjem vrtova i drugim raznim dvorišnim poslovima, pokrenuo je biznis 1982. godine sa 24 dolara i pretvorio ga u posao koji zarađuje više stotina miliona godišnje.

Iako ima i više nego dovoljno novca da živi kako god želi, Penmanov život se uopšte nije promenio.

I dalje vozi automobil od 8.000 dolara, u svom garderoberu ima samo radnu odeću, a svoju suprugu i dalje izvodi na večeru u lokalni indijski restoran, koju plaća oko 60 dolara.

Iako može da kupi sve što poželi, Penman otkriva kako mu to nije cilj.

Penman ne živi kao bogataš Foto: Facebook

- Naša kuća je sasvim u redu, jednom nedeljno dolazi žena da je očisti jer i supruga i ja radimo pa nemamo dovoljno vremena da je održavamo sami. Mislim da nije zdravo da živite luksuzno, to je zlostavljanje - rekao je on, prenosi Dejli mejl.

Kada je osnovao firmu, Penman je nameravao da postane akademik i tada je doktorirao istoriju na Univerzitetu Latrobe.

Međutim, ubrzo je shvatio da njegovi stavovi neće odgovarati savremenoj akademskoj zajednici, tvrdeći da su oni "previše radikalni" za institucije.

Njegov glavni interes bio je biohistorija, ali je takođe otkrio da tema nije bila dovoljno popularna da garantuje stipendije.

Biohistorija je nauka koja proučava kako okolina i ponašanje mogu da ostave "epigenetske oznake na našu DNK koja se zatim prenosi na sledeće generacije".

Nakon što je shvatio da ovo polje nije popularno, Penman je odlučio da će finansirati svoja istraživanja, ali nikada nije predvidio da će jednog dana imati bogatstvo za to i još mnogo toga.

Danas finansira čitav niz akademskih studija, uključujući i nedavne studije o epigenetici društvenog ponašanja.

On se nada da će istraživanje pomoći u lečenju osoba sa zavisnošću i mentalnim bolestima.

Penmanova firma "Jim's Moving" je napredan posao sa 55 različitih divizija, 4.000 franšiza i 35.000 klijenata dnevno.

VIDEO: E, da svako ima ovoliko para kao on, da ih baci u vodu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • M.K.

    4. mart 2019 | 23:30

    Pametan normalan covek 🙏"Izmislili smo mnoge 'potrebe'. Imaš potrebu da kupuješ da konzumiraš potrebu da bacaš. Trošimo naše živote kupujući kad kupiš nešto to ne plaćaš novcem, plaćaš ga vremenom života koje si proveo zarađujući taj novac, svi mi volimo da imamo da nam racuni budu placeni da dostignemo neki standard a šta posle toga ?? Hocu reci da sve to nije garancija za srecu emocije i medjuljudski odnosi to su gavni pokretac što nosimo u nama ❤ ko nema vremena da zivi svoje emocije ne moze biti srecan .

  • T

    5. mart 2019 | 07:04

    Nije on Pametan Nego Stipsa.

  • DARKO 100%

    4. mart 2019 | 22:36

    Covek nije postao rob novca!Ljudi se hiljadu puta više trude da steknu materijalno nego duhovno bogatstvo, mada je sasvim sigurno, da našu sreću stvara ono što jesmo, a ne ono što imamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA