≫ 

Ovo je upravo postao najskuplji automobil na svetu: Crna zver je hit sajma u Ženevi i odmah je prodata za neverovatnu sumu (FOTO)

Ovo je jedinstveni automobil kojim se odaje počast legendardnom, predratnom Bugatiju

  • 14

Francuski proizvođač predstavio je na ženevskom auto-salonu jedinstveni automobil kojim odaje počast legendardnom, predratnom Bugattiju Type 57 SC Atlantic.

Osim što je najskuplji automobil izložen na ženevskom sajmu automobila Bugatti La Voiture Noire postao je i najskuplji novi auto svih vremena, pošto je unapred prodat za 16,7 miliona evra.

Bugatti La Voiture Noire ("crni auto") okakrakterisan je kao "ultimativni GT automobil", a baziran je na standardnoj verziji Bugattija Chiron, piše B92.

U skladu da svojim nazivom ofarban je u crno, a ručno rađena karoserija napravljena je od ugljeničnih vlakana.

U Bugattiju kažu da su prilikom dizajniranja najviše pažnje posvetili aerodinamici vozila, kako bi auto imao što fluidniju liniju.

S obzirom da je zasnovan na Chironu, ispod haube nema iznenađenja. Za pogon je upotrebljen motor 8.0 W16 Quad turbo, koji isporučuje 1.500 ks (1.103 kW) i 1.600 Nm maksimalnog obrtnog momenta (ove specifikacije su iste kao kod Bugattija Chiron i Divo).

VIDEO: Želeli su da voze lambordžini, pa su ga sami napravili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Vrnjcanin

    5. mart 2019 | 14:31

    Da imam milijarde ne bi ga kupio za te pare

  • Ludi Kure

    5. mart 2019 | 14:58

    Iskreno ja bi kupio ovaj auto samo je pitanje dali moze da se ugradi Plin u njega jer benzin je jako skup a na plin bi vozio xe xe xe

  • СС

    5. mart 2019 | 16:01

    Ја бих га купио али немам за гориво. Троши брате...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA