≫ 

ISPRAVKA Ravnozemljaši ne idu na Antarktik da otkriju ivicu sveta

Glasine o tome da Ravnozemljaši idu na Antarktik su se pojavile nakon što je jedan od najglasnijih zagovornika teorije o Ravnoj zemlji Robi Dejvidson, koji je organizovao krstarenje za pristalice ove teorije rekao magazinu Forbes da on želi da jednog dana ode na Antarktik, što je Forbes interpretirao na pogrešan način

  • 35

Portal Telegraf.rs je 21. marta 2019. godine objavio vest pod naslovom "Ravnozemljaši kreću u ekspediciju ravnoj otkriću Novog sveta: Idemo do ivice zemlje" što je zapravo teorija zavere. Ovaj tekst je demanti, ispravka netačnih navoda - naslov i tekst su promenjeni, odgovaraju činjenicama i prezentirani su na način da se uoči da je izvršena ispravka prethodno netačnih navoda.

Glasine o ovome su se pojavile nakon što je jedan od najglasnijih zagovornika teorije o Ravnoj zemlji Robi Dejvidson, koji je organizovao krstarenje za pristalice ove teorije rekao magazinu Forbes da on želi da jednog dana ode na Antarktik, što je Forbes interpretirao na pogrešan način.

Originalan netačni tekst koji je objavljen 21. marta 2019:

Rastuća zajednica teoretičara koji veruju da je svet zapravo ravan, organizuje konvencije, krstarenja i buduće ekspedicije kako bi dokazali ono za što veruju da su skrivene istine i misterije sveta.

Njihova najnovija odluka je da 2020. godine posete Antartik i otkriju ivicu sveta.

- Ne verujemo da nešto može pasti sa ivice zemlje, jer mnogo ljudi misli da smo u nekom obliku kupole, polovine kugle, te da su zvezde, Sunce i Mesec unutar te polovine sa nama. Veoma su visoko, ali su unutra sa nama. Tako da nema šanse da nešto može pasti sa planete - rekao je Robi Dejvidson, jedan od organizatora ekspedicije.

 

- Ako možemo doći do obale Antarktika i ploviti sve oko nje, dobićemo udaljenost koja će dokazati da je to spoljna strana ravne zemlje i opovrgnuti u potpunosti svaki argument u prillog kulta heliocentrizma - kaže još jedan od zastupnika ove teorije Džaj Dekasbi.

Čak i kontroverzna Jutjub zvezda Logan Paul nedavno je izrazio želju da putuje do ivice Zemlje i najavio je da će objaviti dokumentarac pod nazivom "Ravna zemlja: Do ivice i nazad".

On se nada da će ekspedicijom po Antarktiku potvrditi teoriju o ravnoj Zemlji, kao i da će on prvi doći do zida.

- Ja sam taj tip koji će stići do ivice - kaže on.

VIDEO: Ovi poznati veruju da je Zemlja ravna ploča: Da li su u pravu?

(Telegraf.rs/Forbes)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA