Na obali reke pronašli džinovsku ribu: Mislili su da je komad broda, a onda su shvatili šta ta grdosija zaista predstavlja (FOTO)

Veliki bucanj uglavnom jede meduze i nalazi se u okeanskim vodama širom sveta. Interesantno je da se ove ribe najpre sunčaju kako bi se zagrejale, pre nego što zarone

  • 4

Veliki bucanj, izuzetno retka vrsta ribe, nasukao se na obali reke Murej u Južnoj Australiji, prenosi Gardian.

Linet Grzelak je na svom Fejsbuk profilu objavila fotografiju velikog bucnja koju je tokom vikenda uočilo nekoliko ribara na plaži.

- Moj partner je bio sa svojim prijateljima kada je uočio ribu. Oni su na početku mislili da se radi o komadu broda - rekla je Grzelak za Gardian.

Veliki bucanj je izuzetno retka riba na ovoj lokaciji, a ovaj primerak srednje veličine u trenutku pronalaska je imao pesak u krljuštima.

- Mislim da je mnogo ljudi pomislilo da smo napravili fotografiju kraj plastične ribe ili čak nekog odlomljenog komada broda - rekao je partner Linete Grzelak.

Veliki bucanj uglavnom jede meduze i nalazi se u okeanskim vodama širom sveta. Interesantno je da se ove ribe najpre sunčaju kako bi se zagrejale, pre nego što zarone.

Takođe, lokalni stručnjaci su kazali da se ne zna mnogo o ovoj vrsti ribe, a zanimljivo je kako je otkrivena pre samo dve godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Zoo Cuvar

    22. mart 2019 | 15:17

    Nije to nista...Ja svake subote na Savi upecam i vecu ribu od te njihove. I vratim u vodu naravno...

  • Ggghh

    24. mart 2019 | 01:39

    Nadam se da su vratili u vodu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA