≫ 

Borba zmije i pacova do poslednje kapi krvi: Glodar se suprotstavio grabljivici kao nindža, bilo je neizvesno do samog kraja (VIDEO)

Veruje se da je snimak koju su objavili prvi detaljan prikaz načina na koji se pacovi brane od zastrašujućih grabljivaca

  • 2

Istraživači u Kaliforniji snimili su klasičan dvoboj grabljivice i lovine, no ostali su iznenađeni arsenalom obrambenih poteza na prvi pogled lakog plena.

Zmija je čekala pravi trenutak da napadne naizgled ranjivog pasova, no nekoliko videa snimljenih u Kaliforniji otkrilo je neverovatne reflekse, ali i zapanjujuću kombinaciju snage ovih glodara.

Ekipa istraživača sa nekoliko američkih univerziteta pratila je ponašanje zmija, a zatim su stavili "high speed" kamere na lokacije gde su one bile u interakciji sa pacovima, prenosi Radio Sarajevo.

Veruje se da je snimak koju su objavili prvi detaljan prikaz načina na koji se pacovi brane od zastrašujućih grabljivaca.

Čisto za upoređivanje, zmija može da ugrize plen brže nego što čovek trepne, no to nije uvek dovoljno brzo ako je meta pacov, piše nbclosangeles.com.

Snimak je otkrio i poteze koje glodari imaju u pripravnosti u slučaju da ne uspeju da izbegnu ugriz, a istraživači su ih okarakterizirali kao nindža poteze.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA