≫ 

Dok se mi gušimo u plastici, ovi marketi robu pakuju u lišće umesto u kese: Rezultat je zadivljujuć (FOTO)

Kakva originalna ideja

  • 3

Jedan od glavnih ciljeva današnjeg društva trebalo bi da bude smanjene potrošnje plastike i edukacija ljudi o ekološkim i globalnim promenama i problemima sa kojima se trenutno suočavamo. Dok sve veći broj zemalja zabranjuje upotrebu plastike, marketi u Aziji dosetili su se originalne ideje, pa za pakovanje proizvoda koriste lišće.

Kako bi napravili pozitivnu promenu, supermarketi širom Azije povrće pakuju u listovima biljaka.

Ova vrsta ambalaže ne samo da je isplativa nego i štedi toliko plastike koja bi inače bila reciklirana ili bi završila na deponiji.

Nedavno je Kina prestala da uvozi smeće iz celog sveta i koncentrisala se na reciklažu sopstvenog otpada. Pre toga, više od 30% svetskog otpada završilo bi u Kini izazivajući opšte uverenje da su azijske zemlje odgovorne za stvaranje većine otpada u svetu.

Sada, azijske zemlje, uključujući Vijetnam i Tajland, traže nove načine da uopšte izbegnu plastiku. Ovo je postalo čvrsto tlo za nove poslovne ideje. Jedna od tih ideja bila je novi, ekološki prihvatljiv način pakovanja robe izbegavanjem plastične ambalaže.

Ovaj način pakovanja robe oduševio je kupce, a fotografije se šeruju na društvenim mrežama. Ko zna, možda i druge zemlje preuzmu ovu zanimljivu ideju?

VIDEO - Koliku štetu nanosi smrt zvana plastična kesa: Razmislite sledeći put kada u marketu posegnete za ovim načinom nošenja namirnica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • ivana

    9. april 2019 | 14:01

    Ovo je prelepo i svakako korak napred u borbi protiv plastike. Ali, bojim se, počupaće svo lišće i upropastiti drveće.

  • Texasm86

    9. april 2019 | 15:15

    Srbija nije u mogućnosti, jer mi nemamo zelenila... Mi uvozimo iz kine, mađarske, odakle sve ne hranu.... Tako da mi nismo u mogućnosti da to uradimo....

  • Ja

    9. april 2019 | 14:05

    SVAKA ČAST PRELEPO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA