Veliki preokret u vojskama širom sveta: Umesto muškaraca - na čelu su žene

Prve reakcije na američki ženski štih u tradicionalno muškoj oblasti su pozitivne

  • 9

Na čelnim pozicijama najvećih američkih i ujedno globalnih kompanija koje proizvode najmoderniju vojnu tehnologiju, sa ukupnim prihodima većim od 100 milijardi dolara, nalaze se žene, što je svojevrstan preokret za industriju tradicionalno povezanu s muškarcima, prenosi hrvatski Tportal.

Vojska i ratovi tradicionalno se već vekovima vezuju uz muški pol, ali situacija u vrhu američke vojne industrije pokazuje da se vremena itekako menjaju, jer se na čelu cetiri od pet najvećih kompanija dobavljača tamošnjih vojnih snaga nalaze žene.

Taj zaokret nije ograničen samo na korporacije već se odnosi i na vojni sektor tamošnje državne uprave. Prve reakcije na američki ženski štih u tradicionalno muškoj oblasti su pozitivne.

Komentari se svode na odobravanje situacije u kojoj se na prvom mestu cene trud i sposobnosti, a ne pol ili neke druge karakteristike osoba. Međutim, neki kritičari upozoravaju na to da činjenica da američkom vojnom mašinerijom upravljaju žene nije dobra za opšti položaj žena u društvu.

Žene su sve češće i vojni piloti, Foto: Wikipedia/U.S. Air Force photo by Tech. Sgt. Keith Brown

Ti kritičari podsećaju da sve te kompanije i dalje proizvode smrtonosno oružje koje se neretko koristi u slučajevima i na lokacijama gde se njihovim korišćenjem opet održavaju društveni sistemi u kojima su žene neravnopravne, kao i na činjenicu da od korišćenja tog oružja često stradaju mnoge žene u civilu.

Bez obzira na različita mišljenja, pa čak i o tome koji su pravi razlozi za takve promene, američka situacija interesantan je zaokret i odraz modernog društva u kojem tradicionalnu vojnu čizmu menja ženska štikla, zaključuje se u tekstu objavljenom na Tportalu.

(Telegraf.rs/Tportal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Bas

    29. april 2019 | 16:15

    Zato se i blizi kraj na zemlji

  • fradd

    29. april 2019 | 18:17

    Proboj žena u tradicionalno muške oblasti je političko - ideološki forsiran od strane globalističke elite, a ne rezultat nekih realnih potreba i sposobnosti žena. Vojne akademije i institucije na zapadu se hvale procentom žena koje primaju, a kriju da im spuštaju kriterijume i po 40% da bi popunili zadate kvote. Marskistički kriterijumi egalitarizma i afirmativnih kvota za žene, rasne i nacionalne manjine, LGBT... su temeljno uništili sve zemlje koje su ih primenile. Za zapad me i nije nešto briga, ali sve njihove gluposti dolaze i kod nas sa 4-5 godina zakašnjenja.

  • Fgnm

    29. april 2019 | 16:45

    Nek one idu da raroju da se odorimo malo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA