Mladi naslednik iz Hong Konga neće dobiti očevo bogatstvo od 400 miliona dolara: Mora da štedi za stan i da radi za "običnu" platu kao i svi ostali (FOTO)

Ših ima troje odrasle dece, ali tvrdi da njima neće ostaviti ni dinara

  • 10

Aleks Ših, naslednik najveće agencije za nekretnine u Hongkongu ne poseduje ni kuću. I ne samo to, neće naslediti ogromno bogatstvo od 400 miliona dolara, jer je njegov otac, milioner Ving Čing Ših (70), odlučio da sav novac da u dobrotvorne svrhe.

Ipak, maldi Ših kaže da ga to ne muči, jer im je otac davno rekao da od silnog novca neće videti ništa.

Foto: Facebook/Alex Shih

Ših ima troje odrasle dece, ali tvrdi da njima neće ostaviti ni dinara. Ovaj poslovni čovek se obogatio 1978. kad je osnovao agenciju za nekretnine "Centaline".

Još pre deset godina uključio se u rad humanitarnih udruženja kojima donira većinu svog novca. Njegova porodica živi skromno i potpuno podržavaju Vingovu odluku.

Foto: Facebook/Alex Shih

- Saopštio nam je tu odluku dok smo bili vrlo mali. Nismo imali izbora nego da poslušamo njegove želje. Objasnio nam je da nije dobro voditi preopušteni život i da ćemo više ceniti novac koji sami zaradimo - rekao je Aleks (30).

Aleks radi kod oca i nakon što Ving odstupi sa mesta direktora, sin će naslediti njegovu poziciju.

- Moji prijatelji trenutno zarađuju više od mene - objasnio je. Vingov najmlađi sin, uprkos tatinom bogatstvu ima probleme poput većine mladih, štedi za stan kako bi mogao da se odseli od roditelja.

Foto: Youtube/Radio 3, RTHK

- Naš život je oduvek bio skroman. Znam da to prebogati klinci iz Njujorka i Londona ne mogu da shvate - kaže Aleks.

Iako firma obrće milione dolara dnevno, Aleks ima "običnu" platu. Inače, Ših je odlučio da zarađeni novac iskoristi za iskorenjivanje siromaštva u ruralnom delu Kine, od izgradnje infrastrukture do pomoći siromašnoj deci kako bi se obrazovali.

(Telegraf.rs/Straitstimes.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Čiča

    30. april 2019 | 13:25

    Iskopaće tebe Bili.

  • Srbin

    30. april 2019 | 13:13

    Sad cete vi da pisete bravo tako treba a ne ovi nasi bla bla bla a ima vas koji se sa rodbinom tuzite zbog parceta zemlje ili nekog nasledstva i prvi vi bi dizali frku da vasi nece nista da vam ostave a kako bi tek bili da je u pitanju 400 miliona..

  • Vreme

    30. april 2019 | 13:31

    Samo sam procitao " nasledice firmu" sve je receno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA