Sa menija ruske vojske ukinute mesne konzerve: Nema više narezaka za vojnike, dosadili su im

Zamenik ministra odbrane naglasio je da se celokupna vojska ne hrani isto, i da su obroci različiti u odnosu na njene vidove

  • 0

Mesne i konzerve mesa sa povrćem, koje su predstavljale zaštitni znak vojne kuhinje izostavljene su iz obroka ruskih vojnika, izjavio je ruskim medijima zamenik ministra odbrane Dmitrij Bulgakov koji rukovodi sistemom materijalno-tehničkog snabdevanja oružanih snaga (MTO).

Ukidanje pomenutih prehrambenih proizvoda sa menija on je objasnio rekavši da su prosto dosadili, i da su ostali samo u "civilnom životu".

- Evo, recimo, ja volim heljdu, ali posle tri dana ona nekome dosadi. To se može reći za bilo koju hranu, kako za krompir, tako i za ostrige - rekao je on, dodavši da su ostrige brzo kvarljiva hrana i da nisu deo standardnog sledovanja.

Zamenik ministra odbrane naglasio je da se celokupna vojska ne hrani isto, i da su obroci različiti u odnosu na njene vidove, i fizičke napore pripadnika oružanih snaga, kao i da su svakog dana drugačiji. S tim što energetska vrednost osnovnog obroka ruskog vojnika iznosi 4200 kilokalorija dnevno, što je vrlo mnogo.

Bulgakov je još ukazao na postojanje više od tri hiljade kantina i brodskih kuhinja, od kojih su 887 organizovane po principu „švedskog stola“, a u 730 hrana se dobija sistemom kontrolisanog pristupa. A to znači da onaj ko je registrovan u sistemu samo prisloni palac na skener i dobije doručak, ručak ili večeru.

(Telegraf.rs/rs.rbth.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA