≫ 

Snimljena Trampova "Zver" u Londonu: Limuzina ima čeličnu presvlaku koja je jača od hemijskih napada i bombi, kao i kese pune krvi

Blindirano vozilo zaduženo je za potpunu bezbednost predsednika i njegove porodice

  • 7

Predsednik SAD Donald Tramp započeo je danas trodnevnu državnu posetu Velikoj Britaniji, a njegova blindirana limuzina primećena je za vikend na ulicama Londona. Poznato je da američki predsednik skoro nigde ne putuje bez svoje "Zveri", vredne 1,2 miliona funti (oko 1,5 miliona dolara).

Teško naoružani kadilak snimljen je na benzinskoj stanici u Londonu, zbog čega je policija blokirala saobraćaj kako bi limuzina napunila rezervoar i bila spremna za važnu posetu. Fotografije "Zveri" su odmah preplavile društvene mreže, na kojima se vidi da je limuzina okružena ostalim vozilima iz povorke.

Donald Tramp, limuzina, Velika Britanija Foto: Tanjug/AP

Očekuje se da će automobil za vreme boravka predsednika i njegove supruge Melanije biti zadužen za prevoz bračnog para kroz London u pratnji američkog vojnog osoblja.

Zver je crna limuzina sa sedam sedišta, koja je dizajnirana da predsedniku i njegovoj porodici pruži potpunu zaštitu.

Donald Tramp, Velika Britanija, kraljica Elizabeta II, Melanija Tramp Tramp i njegova supruga sa kraljicom Elizabetom II Foto: Tanjug/AP

Automobil, koji će biti okružen timom od 20 jakih vozila, prati svaki potez predsednika, opremljen je noćnom kamerom i armiranom čeličnom presvlakom za koju se tvrdi da može odoleti mecima, hemijskim napadima i bombama.

U zadnjem odeljku limuzine nalazi se sedište za predsednika i još četiti putnika sa staklenim delom koji ih razdvaja. Samo Tramp ima dugme kojim može da spusti staklo. Postoji dugme za paniku i zalihe kiseonika.

Donald Tramp limuzina Auto će prevoziti predsednika i njegovu porodicu za vreme posete VB Foto: Profimedia/Mega Agency

Oklopna vrata limuzine su debela 20 cm i teška kao na Boingu 757, napravljena da štite od hemijskog napada. Prozori imaju pet slojeva stakla i polikarbonata i otporni su na metke. Jedini prozor koji može da se otvori je vozačev i to samo jedan centimetar.

Trampa vozi šofer koji je istreniran da se nosi sa najzahtevnijim situacijama, uključujići bežanje, izbegavanje i okret od 180 stepeni. U njegovom odeljku nalazi se centar za komunikaciju i GSP sistem za praćenje.

Na zadnjim sedištima nalazi se satelitski telefon sa direktnom linijom potpredsednika SAD i Pentagona.

Trampov auto Šta sve sadrži Trampova "Zver" Foto: Telegraf, Profimedia

I rezervoar za gorivo je oklopan i ispunjen posebnom penom koja ga sprečava da eksplodira, čak i kada je direktno pogođen.

Karoserija na limuzini ima vojni oklop koji je debeo najmanje 12 centimetara i napravljen od kombinacije čelika, aluminijuma, titanijuma i keramike za odbijanje projektila. Šasija sadrži čeličnu ploču koja štiti od bombi, dok se u okviru sistema odbrane nalaze puška i konzerve sa suzavcem, ali i kese sa rezervama krvi koju ima predsednik.

Gume su ojačane kevlarom, otporne na oštre predmete sa čeličnim felnama koje omogućavaju vozilu da pobegne i kada su gume uništene.

Donald Tramp, limuzina, Velika Britanija Foto: Tanjug/AP

Trampova zver može da se pretvori u zapečaćenu paničnu sobu, sa rezervoarima sa kiseonik, kamerom za noćni vid, obložena armiranim čelikom.

"Zver" je do sada nekoliko puta bila u Evropi, ali je predsednika pratila i u Singapur tokom samita Trampa i lidera Severne Koreje Kim Džong Una, kao i u Vijetnam na njihovom drugom samitu.

VIDEO: Tramp se sastao sa krajicom, pa je usledilo "neobično rukovanje"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Rale

    3. jun 2019 | 21:40

    Sve je to ok, al gof je gof, četvorka, siva, felnice 16kinje, 1.9 tdi 105 konja boš elektronika, troši 3 koma 3 ide 220 km/h..pumpa dizna...kad je amerikanac znao da napravi kola, nemac je nemac, gof je gof!....ej, 2002, NOV NOV NOV!

  • Takav

    3. jun 2019 | 21:28

    Nema ni vucic.

  • Cika Velja

    3. jun 2019 | 23:12

    Moj limuzin za pecanje vuce dvojicu sas opremu,blinda mu jok treba,krv nosim samo u pijavice za som,i kad ga ne zakljucam sas kljuc u bravu od motor,taki ga i nadjem!!! E to je zivot!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA