• 1

Meksički policajci moraju da smršaju ako hoće u gardu

Čak 79 odsto policijskih službenika u zemlji ima prkeomernu težinu ili je gojazno

  • 1

Policajci u Meksiku koji žele da se priključe Nacionalnoj gardi, u roku od šest meseci moraju da smršaju, kako bi se uspešno borili protiv organizovanog kriminala i opšteg bezakonja.

Najmanje 625 policajaca koji nisu ispunili zahteve o telesnoj težini moraju da posećuju kontrolne punktove Nacionalnog imigracionog instituta na severnoj i južnoj granici Meksika, tokom šest meseci ili dok ne smanje težinu, piše dnevnik El finansijero.

Ako policajci i posle tog roka ne prođu test, moraće da ostanu u imigrantskoj službi, da budu deo Državne službe zaštite ili će ostati bez posla, jer će krajem juna policija biti spojena sa Nacionalnom gardom.

Istraživanje Nacionalne agencije za statistiku i geografiju za 2017. godinu utvrdilo je da 79 odsto policijskih službenika u zemlji ima prekomernu težinu ili je gojazno.

Predsednik Andres Manuel Lopes Obrador je početkom ove godine od Kongresa dobio odobrenje za novu Nacionalnu gardu koja će imati 60.000 vojnika, čime je ispunio obećanje da će se posvetiti borbi protiv organizovanog kriminala i opšteg bezakonja.

Međutim, kritičari tvrde da se Nacionalna grada ne bavi organizovanim kriminalom i bezakonjem, već imigracionom krizom, pošto ljudi iz zemalja Srednje Amerika pokušavaju da dođu do Sjedinjenih Država preko Meksika.

Pogledajte video: Strašno! Policajci spasili bebu koju je majka monstrum stavila u kesu i bacila

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • onaj ko voli...

    A bogami i naši policajci i oficiri nisu baš vitki u struku.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima