Ako lopov pokuša da obije kombi ovom električaru, zažaliće opasno, a on može mirno da spava (VIDEO)

Policija je rekla da njegov potez nije protivzakonit, ukoliko na vozilu postoji upozorenje na opasnost od struje

  • 4
Ray Taylor Foto: Facebook/Ray Taylor

Britanski električar Rej Tejlor (61) odlučio je da iznenadi lopove pošto je u svoj kombi ugradio struju od 1.000 volti, kako bi se zaštitio od krađe vozila i stvari koje se u njemu nalaze. Policija kaže da je njegov potez legalan.

Električar iz Vulverhemptona pre dve godine ostao je bez alata u vrednosti od 5.500 evra nakon što su mu pljačkaši obili kombi i od tada je odlučio da ih kazni.

Ray Taylor Rej Tejlor, električar koji je odlučio da zagorča život lopovima; Foto: Facebook/Ray Taylor

Ugradio je struju u svoje vozilo, a bio je dovoljno "milostiv" jer se najpre čuje sirena, kako bi pružio mogućnost potencijalnim lopovima da odstupe. Ukoliko se ne budu obazirali na zvuk sirene, nekoliko sekundi kasnije udariće ih elektrošok, sproveden do kvake na vratima vozila.

- Svi moji problemi su rešeni, sada mogu mirno da spavam. Elektrošok neće ostaviti trajne posledice na pljačkaše, ali će im tokom udara sigurno biti neprijatno. Nateraće ih da malo odskoče - rekao je Tejlor.

Ray Taylor Rej je sproveo struju do kvake, a elektrošok se aktivira pomoću senzora; Foto: Facebook/Ray Taylor

Električar koji je došao na originalnu ideju zaštitio je svoj izum autorskim pravima, a za slične sisteme ugradnje naplaćuje nešto više oko 400 evra.

Struja je aktivna samo na kvaci, dok su ostali delovi kombija potpuno bezbedni.

- Jednom kada neko pokuša da povuče kvaku, prekidač se aktivira preko senzora pričvršćenih na vrata kombija - dodao je Tejlor, koji je takođe istakao da se o svom izumu konsultovao sa policijom i da mu je rečeno da je njegov potez legalan, pod uslovom da na kombi stavi znak upozorenja na potencijalnu opasnost od struje, što je i učinio.

(Telegraf.rs/Dejli mejl)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Milic

    2. avgust 2019 | 08:38

    Kod nas nesmes da ometas lopova dok ti krade kola a posle kad prijavis u policiju oni kazu znamo tog lopova ali mislim da vas auto je preko granice ili je vec u delovima rasturen eto nazalost tako je u srbiji.

  • Jeretik

    2. avgust 2019 | 13:15

    Ako se Bibi struji ovaj kombi dopada, sve je džaba.

  • mrak

    2. avgust 2019 | 05:08

    A kod nas bi bio kaznjen za ovo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA