• 5

Žena preživela 6 dana u smrskanom automobilu na temperaturi preko 40 stepeni (FOTO)

Belgijanka je doživela saobraćajnu nesreću, usled koje nije mogla da se pomeri sve dok nogom nije razbila staklo. Život joj je spasla kiša i misli o deci

  • 5

Belgijanka Koran Basti (45) koja je šest dana bila zarobljena u svom prevrnutom automobilu tokom jednog od najdramatičnijih toplotnog talasa koji je ikada pogodio tu zemlju, preživela je. Prema njenim tvrdnjama, smrti su je spasle misli o svojoj deci i činjenica da zbog njih mora da preživi.

Nesreća se dogodila prošle nedelje kada je Basti izgubila kontrolu nad svojim vozilom i sletela sa puta u šumu nedaleko od grada Liježa. Porodica i prijatelji, koji su prijavili njen nestanak, uočili su je tek nekoliko dana nakon nesreće koju je doživela, kada su lepili plakate o njenom nestanku i molbi za pomoć, prenosi "Spectrum news".

Basti je iz bolničkog kreveta dala intervju za državnu televiziju "RTBF ", a između ostalog je rekla kako joj je tokom prve noći koju je provela u automobilu telefon neprestano zvonio, ali od bolova nije mogla da se pomeri, niti da se javi.

- Sledećeg dana, pošto se verovatno baterija ispraznila, telefon je prestao da zvoni. Pokušala sam da vrištim kad sam čula ljude, ali očigledno niko nije mogao da me čuje - rekla je.

Marie Corine Bastide

Foto: Tanjug/AP

Temperature u Belgiji prethodnih dana prelazile su 40 podeljak Celzijusove skale, ali Basti tvrdi da je preživela zahvaljujući vodi i baricama koje su se napravile usled nevremena koje je jednog dana pogodilo to područje.

- Najpre sam se gušila od vrućine. Zatim je tokom vikenda počela da pada kiša i to je tada bio idealan trenutak za mene, pošto sam prethodno uspela nogom da otvorim vrata. Dve noći sam potom morala da spavam u vodi. Bilo je hladno, sva sam se tresla - rekla je žena koja je čudom preživela.

Istakla je takođe kako je pokušala da napuni vodom kutiju od žvakaćih guma kako bi koliko-toliko ugasila žeđ. Potom je lizala vlažnu granu drveta koja je bila na zemlji da bi joj usta ostala vlažna, jer se osećala dehidrirano. Ni u jednom trenutku, kaže, nije bila gladna.

Marie Corine Bastide

Ovako je izgledalo njeno vozilo posle nesreće; Foto: Tanjug/AP

Basti je opisala koji joj je bio najteži momenat tokom boravka u smrskanom automobilu od skoro nedelju dana.

- Najteže mi je bilo kada sam ležala na razbijenom staklu. Kada bih pokušala da se pridignem, imala bih osećaj da mi se leđa razdvajaju. Mislila sam da nikad neći izaći iz vozila i da ču da umrem. Misli o svojoj deci su me ipak zadržale u životu. Nisam želela da pomisle da sam učinila nešto glupo, da sam se se eventualno ubila, pošto je to bila saobraćajna nesreća - rekla je.

(Telegraf.rs/ spectrumnews1.com)

Komentari

  • Ja

    Bog je sacuvao!

  • Gaga

    Kakva mentalna snaga i pribranost... Svaka čast zeno, nadam se da ces se oporaviti potpuno

  • Nikola

    To je borac! Kada imas za sta da se boris kroz pakao možeš da prodješ

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima