250 svinja pobeglo sa farme, pa pravile lom u gradu mesec dana. Napokon su uhvaćene, a zna se krivac

Svinje su tokom svoje avanture blokirale puteve, pa automobili nisu mogli da prolaze, a pešaci su se klonili puteva jer su ih životinje jurile

  • 4

Oko 250 svinja koje su proteklih mesec dana pravile lom u mestu Orindž u Vermontu nakon što su pobegle, vraćene su na farmu uz pomoć sendviča sa hot dogom i dobroj staroj tehnici ograđivanja, prenosi AP.

Nekoliko farmera i par volontera krenuli su u četvrtak u mukotrpan poduhvat kroz prašinu planinskog puta kako bi pokušali da vrate svinje na farmu Šugar mauntin u Orindžu. Oni su jurili životinje kroz žbunje i preko jaraka, trudeći se da se pozicioniraju tako da mogu da opkole velike svinje i veprove koji su neprestano uzmicali.

Na kraju se većina svinja vratila kući, prenosi AP.

Svinje su tokom svoje avanture blokirale puteve, pa automobili nisu mogli da prolaze, a pešaci su se klonili puteva jer su ih životinje jurile.

- Vlasnik svinja, farmer Volter Džefris moraće da plati desetine hiljada dolara kazne gradu u kojem su svinje boravile, jer su ometale vozače i pešake - rekli su gradski zaničnici.

Džefris je rekao da misli da su vandali oštetili ogradu 11. avgusta, što je omogućilo da 50 odraslih svinja i 200 prasića pobegne. On misli da je to delo bivšeg zaposlenog i kaže daje slučaj prijavio policiji.

- Farma je nedavno i opljačkana, a ukraden je alat u vrednosti od 1.000 dolara - dodao je Džefris.

On navodi da je većina od 250 svinja koje su pobegle iz ograđenog prostora vraćeno, a lokalni zvaničnici tvrde da životinje koje su još na slobodi i dalje prave neprilike u okolini.

Pogledajte video: Ne postoji vakcina protiv afričke kuge svinja

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • .

    31. avgust 2019 | 14:46

    Sloboda svinjama...!!!

  • Митар пфк

    31. avgust 2019 | 17:13

    Да су се по Србији разбјежале у сличној ситуацији , тешко би из ноћи живе изашле ....😂😂

  • Dany 5

    31. avgust 2019 | 16:33

    Najzad jednom i PRAVE svinje da naprave nešto u SAD

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA